Kurator går efter at indkræve Kasi-millioner fra Pandora

Kammeradvokaten vil som kurator i Kasi-familiens konkursbo føre voldgiftssag mod Pandora i milliontvist.

- Én ting er, når en skør mand fra Vestegnen råber op om, at Pandora har snydt ham. Det er noget andet, når Kammeradvokaten og Boris Frederiksen mener det samme, siger erhvervsmanden Jesper "Kasi" Nielsen til Berlingske Business.
En årelang strid om millioner mellem ham og Pandora får et nyt kapitel med en kommende voldgift. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Én ting er, når en skør mand fra Vestegnen råber op om, at Pandora har snydt ham. Det er noget andet, når Kammeradvokaten og Boris Frederiksen mener det samme, siger erhvervsmanden Jesper "Kasi" Nielsen til Berlingske Business. En årelang strid om millioner mellem ham og Pandora får et nyt kapitel med en kommende voldgift. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En gammel strid mellem smykkefirmaet Pandora og erhvervsmanden Jesper "Kasi" Nielsen om flere hundrede millioner får nu et nyt kapital.

Det skriver Berlingske Business.

Kammeradvokaten er udpeget som kurator for Jesper Nielsens familieselskab, Dojajean Holding, der gik konkurs i efteråret.

Og i jagten på værdier i selskabet har Kammeradvokaten nu fået grønt lys til at føre en voldgiftssag mod Pandora, hvor Jesper Nielsen og hans familie efter nye beregninger mener at have 1,4 milliarder kroner til gode.

Kravet fra familien lød oprindeligt på mindst 761 millioner kroner, men ifølge finans.dk har Jesper Nielsen med nye beregninger næsten fordoblet sit krav.

Skat er største kreditor i Kasi-familiens selskab og har givet Kammeradvokaten grønt lys til at føre sagen.

- Vores vurdering er, at der er en interesse for boet og boets kreditorer i at føre en sag, og den vurdering deler Skat, siger Boris Frederiksen, partner hos Kammeradvokaten, til Berlingske Business.

Virksomheden Kasi ApS tjente en formue i 00'erne på at have eneret på at sælge smykkefirmaet Pandoras produkter i Tyskland, Schweiz og Østrig.

Kasi-Jesper solgte rettighederne tilbage til Pandora i 2010. Det udløste en engangsbetaling på 385 millioner kroner. Oveni skulle lægges et beløb, der ville blive udregnet på baggrund af de økonomiske resultater i datterselskabet.

Men den aftale var siden været genstand for stor uenighed mellem parterne. Pandora tidligere har bogført tilgodehavendet som et rundt nul.

Erhvervsmanden er svært tilfreds med, at sagen nu tages op.

- Én ting er, når en skør mand fra Vestegnen råber op om, at Pandora har snydt ham. Det er noget andet, når Kammeradvokaten og Boris Frederiksen mener det samme, siger Jesper Nielsen til Berlingske.

Pandora har ifølge Berlingske ingen kommentarer til sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.