Kuratorer i OW Bunker: Ingen er meldt til politiet

Bestyrelsen nåede ikke at effektuere sin beslutning før konkursbegæringen

Om der overhovedet er penge til at lønne de ansatte i OW Bunker i november, er højst usikkert. Foto: OW Bunker

Om der overhovedet er penge til at lønne de ansatte i OW Bunker i november, er højst usikkert. Foto: OW Bunker

NØRRESUNDBY:Om den dramatiske nedsmeltning i OW Bunker ender som en straffesag, er uafklaret. Ifølge de kuratorer, der netop er indsat i konkursboet, foreligger der i øjeblikket ikke engang en politianmeldelse.

- Vi er først lige gået i gang med udredningen, men så vidt vi er orienteret, besluttede OW Bunkers bestyrelse ganske vist at politianmelde to medarbejdere, men nåede ikke at effektuere beslutningen, før konkursen blev begæret, oplyser kurator, advokat Pernille Bigaard fra det københavnske advokatfirma Plesner.

De to kuratorer - den anden er advokat John Sommer Schmidt fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel i Aarhus - skal nu i gang med at afklare, om der er basis for en politianmeldelse.

- Hvis vi mener, at der er begået noget strafbart, er det vores pligt som kuratorer at anmelde det, siger Pernille Bigaard.

At ikke alt gik efter bogen i OW Bunker, tyder også den svada på, som selskabets salgschef Lars Henrik Hejlesen har slået op på Facebook:

- En lille håndfuld personer med et meget betroet ansvar har begået et enormt svigt og udvist ufattelig dårlig dømmekraft. Af grådighed og i jagten på endnu en kæmpebonus, som ville gøre deres 2- og 3-cifrede personlige millionformuer endnu større, er grænsen mellem det ansvarlige og det uansvarlige langsomt blevet udvisket og til sidst blevet helt usynlig i en vanvidsspillerus, som endte med at koste en kernesund dansk virksomhed livet på 48 timer, skriver Lars Henrik Hejlesen på Facebook.

Kuratorerne skal også afklare, hvad der er tilbage af værdier i OW Bunker. Pengekassen er gabende tom, og ingen ved, om der er penge til eksempelvis løn til medarbejderne.

- Vi skal nu have et overblik over, hvad der er tilbage af aktiver i selskabet, og om det er muligt at realisere nogle af dem. Det er nødvendigt i den alvorlige finansielle situation, selskabet befinder sig i fastslår kurator John Sommer Schmidt.

Blandt mulighederne for at ”realisere aktiver” er at sælge ud af OW Bunkers tankskibsflåde.

Mandag var størsteparten af OW Bunkers 140 medarbejdere ved hovedkvarteret i Nørresundby til møde med repræsentanter for Aalborg Kommune om, hvordan de skal forholde sig, og hvilke muligheder de har, hvis det ikke lykkes at videreføre selskabet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.