Kuratorer redder værdier og job i OW Bunkers rederi

Værdierne i OW Bunkers rederiselskab OW Tankers er reddet af kuratorerne i et nyt selskab, Alba Tankers ApS.

Exteriør af OW Bunker i Nørresundby. Foto: Thomas Emil Sørensen/POLFOTO/arkiv
26. november 2014 16:48 - Opdateret 26. november 2014 16:49

Værdierne i OW Bunkers datterselskab, OW Tankers, reddes. Selskabet videreføres i nyt regi med Alba Tankers som ejer, oplyser kuratorerne. Et stort antal arbejdspladser reddes dermed.

- Der er i dag i samarbejde mellem kuratorerne i OW Tankers A/S, den tidligere ledelse og långiver indgået de fornødne aftaler, således at driften i rederiselskaberne under OW Tankers A/S kan videreføres i nyt regi med Alba Tankers ApS som ejer, oplyser boets kuratorer.

Det er kuratorerne, der den 18. november oprettede anpartsselskabet Alba Tankers for at sikre værdierne i OW Tankers.

Ifølge Peter Fogh, partner i Plesner advokatfirma, er det syv skibe, der er blevet overdraget til kuratorernes selskab. Hvor meget de er værd, har han ikke overblik over endnu.

- Vi skal have vurderet skibene, inden vi kan sige præcist, hvad værdien er. Vi går nu i gang med en proces for at få dem udbudt og solgt bedst muligt, og det har vi fokus på de næste timer og dage.

- Formålet har været at få skabt lidt ro omkring skibene og på kort sigt få dem i drift og tjene nogle penge og så samtidig have et bedre produkt at sælge i et struktureret salg, siger han til Ritzau.

Peter Fogh håber på et relativt hurtigt salg, men samtidig skal det ske til den rigtige pris.

- Hvis det ikke sker hurtigt, så har vi skabt en sikker havn, så de kan blive drevet og få skabt noget overskud, så det er ikke et paniksalg, siger han.

Spar Nord har pant i skibene og har været med til at få aftalen på plads. Aftalen sikrer, at værdierne og et stort antal arbejdspladser i rederiselskaberne bevares.

Hvor mange arbejdspladser, det drejer sig om, har kuratorerne ikke overblik over endnu, men ifølge Peter Fogh drejer det sig om besætninger på de syv skibe samt tilhørende personale på land.

Der vil nu blive igangsat en struktureret salgsproces med henblik på at få overdraget aktiviteten.

OW Tankers ejer syv skibe, som ligger i hvert deres selskab som datterselskaber under OW Tankers. OW Tankers drev i alt 29 skibe, men de 22 skibe var lejet fra andre rederier. Lejekontrakterne på disse skibe er nu sagt op, oplyser Peter Fogh.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...