Udland

Kurdere: Krigen i Syrien kan komme til at vare 10 år

Syriens regime har ikke længere muligheden for at finde en løsning på krigen, siger militsleder.

En øverstkommanderende i en syrisk kurdisk milits siger, at krigen i Syrien kan komme til at vare 10 år. Han siger, at Syrien ikke længere har indflydelse på en løsning.

Sipan Hemo, den øverstkommanderende for den kurdiske YPG-milits, hvis gruppe har vundet meget territorium fra Islamisk Stat i den nordvestlige del af Syrien i år, siger, at Syriens regime ikke længere har muligheden for at finde en løsning på den fire år lange krig.

- Landet er overladt til stormagternes nåde, som har investeret militært i konflikten, siger han til overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

YPG (Yekineyen Parastina Gel på kurdisk) opererer i de kurdiske områder i det nordlige og nordøstlige Syrien. Gruppen består både af mænd og kvinder og udgør den væbnede fløj af Syriens magtfulde kurdiske Demokratiske Unions Parti.

Militsen har spillet en central rolle i kampen mod Islamisk Stat - ikke mindst i Kobani, der er landets tredjestørste kurdiske by.

Tyrkiet og mange iagttagere siger, at YPG og partiet PYD er knyttet til Kurdistans Arbejderparti, PKK, som har ledet et væbnet separatistisk oprør i det sydøstlige Tyrkiet, og som opfattes som en terrororganisation i Vesten.

Udtalelsen fra den kurdiske militsleder kom torsdag samtidig med, at russiske fly var ved at gennemføre nye luftangreb i Syrien - blandt andet mod den oprørskontrollerede by Jisr al-Shughour.

Byen kontrolleres af en alliance af oprørsgrupper - deriblandt jihadister i al Nusra Fronten, oplyser tv-stationen, som er baseret i Libanon.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, afviste forud for torsdagens angreb beskyldninger om, at Moskva har bombet moderate oprørsgrupper og civile i Syrien frem for jihadister fra Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden