Kurdiske styrker: IS-leders højre hånd er også blevet dræbt

En højtstående talsmand fra Islamisk Stat er angiveligt dræbt som led i aktion, der førte til IS-leders død.

USA's præsident, Donald Trump, annoncerede på et stort anlagt pressemøde søndag, at den berygtede IS-leder, Abu Bakr al-Baghdadi, er død.

USA's præsident, Donald Trump, annoncerede på et stort anlagt pressemøde søndag, at den berygtede IS-leder, Abu Bakr al-Baghdadi, er død.

BEIRUT:Det er tilsyneladende ikke kun lederen af den militante gruppe Islamisk Stat, Abu Bakr al-Baghdadi, der er død i forbindelse med et nyligt angreb.

Også en højtstående talsmand fra gruppen, Abu al-Hassan al-Muhajir, er søndag meldt dræbt. Ifølge de kurdiske Syriens Demokratiske Styrker (SDF) døde han i forbindelse med den samme aktion, der førte til IS-lederens død.

SDF's øverste general, Mazloum Abdi, oplyser, at aktionen var en "fortsættelse af den tidligere operation". Han beskriver desuden den dræbte talsmand som Abu Bakr al-Baghdadis højre hånd.

Talsmanden skal være blevet dræbt nær den syriske grænseby Jarablus.

Der var tale om en fælles operation med deltagelse af både kurdiske og amerikanske styrker. Det udtaler gruppen YPG, som leder SDF.

USA's præsident, Donald Trump, annoncerede søndag ved et pressemøde, at den berygtede IS-leder, Abu Bakr al-Baghdadi, er død.

- Han døde som en hund, som en kujon, lød det fra præsidenten.

Operationen mod IS-lederen fandt sted lørdag i det nordvestlige Syrien.

Ifølge Trump døde Abu Bakr al-Baghdadi i en tilstand af "panik".

Han havde et bombebælte spændt til kroppen, som han udløste, efter han var kravlet ind i en tunnel uden udgang. Han havde tre børn med sig, som døde ved eksplosionen. Et antal islamister blev også dræbt under aktionen.

- Han var en syg mand, sagde Trump på søndagens pressemøde.

Han forklarer, at den amerikanske specialstyrke samlede materiale på stedet, der gør, at man med sikkerhed kan sige, at det var Baghdadi, man ramte.

- Den bølle, der så hårdt forsøgte at intimidere andre, han tilbragte sine sidste øjeblikke i yderste frygt, i total panik og rædsel.

Abu Bakr al-Baghdadi udråbte i 2014 et kalifat i store dele af Irak og Syrien.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.