Kurser til demensramte

Forening har indgået samarbejde med AOF

AALBORG:Alzheimerforeningen har netop indgået et samarbejde med AOF.

Samarbejdet indebærer, at der nu oprettes hold med et begrænset antal deltagere.

- Baggrunden er, at vi i Alzheimerforeningen ved, at det i det tidlige demensforløb kan være vanskeligt, at holde modet oppe og finde aktiviteter som dels giver nogle positive oplevelser og dels afvikles i et tempo og på et niveau, hvor den demensramte stadig kan følge med, siger Gunver Folmand, der er lokalformand.

Som det er i øjeblikket kan de traditionelle aftenskolehold føre nederlag og stor skuffelse med sig.

- Og derfor har opgaven været at sikre, at de særlige kurser køres i et tempo tilpasset deltagerne, og uden at gå på kompromis med de udfordringer et kursus naturligt skal byde på.

I den nye buket af kurser tilbydes blandt andet dans, som giver mulighed for, at par kan få nogle hyggelige timer på dansegulvet, og samtidig møde andre som kender til dét at have en demenssygdom.

Der er et keramikkursus hvor det kreative kan komme til udtryk og derudover et hold med musik, sang og bevægelse, hvor der blandt andet gennem rytmiske øvelser bliver lagt vægt på koordinerings- og balancetræning.

På et møde i Foreningshuset på Torvet i Nørresundby vil Alzheimerforeningen yderligere løfte sløret for dette initiativ.

Mødet afvikles torsdag 6. februar fra 15-17.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.