Kvadratmeterprisen på et hus nærmer sig 2011-niveau

Huspriserne spirer som foråret. Og prisen pr. kvadratmeter ligger nu på sit højeste siden september 2011.

8. maj 2014 06:30

Vejrudsigten for boligmarkedet er stadig lidt bagefter den aktuelle. Men lige nu har det spirende forår for alvor slået rod i kvadratmeterprisen på villaer. I april var det den højeste siden september 2011, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks fra april 2014.

Fra marts til april steg villapriserne med 0,7 procent. Og den gennemsnitlige kvadratmeterpris kom i april op på 11.364 kroner. Og det er de dyreste kvadratmeter siden september 2011.

- Boligsælgerne får som regel mere i lommerne på denne tid af året sammenlignet med vintermånederne, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- Men trods begyndelsen på højsæsonen for boligsalg ser vi i år et meget stabilt villa-marked, hvor priserne igen i april er steget i stort set alle regioner og nu ligger på prisniveauet for sensommeren 2011, siger hun om tallene.

Ud over højere priser går det hurtigere med at få solgt sit hus. I snit er salgstiden på villaer faldet med 2,3 procent på landsplan i april, og alle regioner oplevede samtidig et fald i salgstiden. Det tager nu 226 dage i gennemsnit at sælge sin villa.

Underskriften på en hushandel sættes hurtigst i Region Hovedstaden, hvor salgstiden faldt med 4,2 procent i april og landede på 155 dage.

Resten af landet har længere salgstider, der spænder fra 225 dage i Region Midtjylland til 260 dage i Region Nordjylland, viser tallene.

Det er ikke kun huse, der sælges hurtigere og dyrere. For ejerlejligheder steg salgspriserne med 0,8 procent i april, og salgstiden faldt med 4,1 procent på landsplan.

Det tager i snit omkring 4,5 måned at sælge sin lejlighed og under 3,5 måned i hovedstaden, viser Boligsidens Markedsindeks.

/ritzau/

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...