Kvalitets- marked for bevidste forbrugere

Medlemmerne skal sikre et fortsat højt niveau på Rosdahls Marked

AALBORG:I foråret 1999 kastede parret Susanne og Henrik Rosdahl, der på det tidspunkt drev restaurant Penny Lane i Sankelmarksgade, sig ud i realiseringen af tanken og drømmen om at sælge kvalitetsråvarer direkte til forbrugeren - og de åbnede derfor "Rosdahls Råvaremarked" i restaurantens tilstødende gård og i baglokalet. Tiltaget blev en succes, ikke alene i forhold til kunderne, men også til producenterne af kvalitetsvarer, som ønskede at få en plads på Råvaremarkedet - og snart begyndte det at knibe med pladsen. Henrik Rosdahl måtte atter tænke kreativt, og i samarbejde med entreprenør Thorkild Kristensen, blev "Huset Rosdahl" en realitet. Efter mange måneders hårdt arbejde åbnede "Rosdahls" i september 2000 i de rustikke lokaliteter i det gamle pakhus på havnen - og markedet fremstod som noget helt utraditionelt og unikt. Et koncept som andre byer skeler til, og som man i bl.a Odense og København vil efterligne. Desværre led huset et stort og uventet tab ved Henrik Rosdahls pludselige død i april 2001, men efter en del omstruktureringer enedes man om at fortsætte huset, som fortsat bærer navnet "Rosdahls" - i respekt og mindet om manden med drømmen og visionen. Som det allerførste af sin art i Danmark har Rosdahls Marked nu eksisteret i tre år, og det specielle, spændende og omfattende marked for kvalitetsbevidste forbrugere lever stadig i bedste velgående. Markedet, der er kendt for sit store udbud af gode og friske råvarer, er et velegnet udstillingsvindue for regionens producenter af kvalitetsfødevarer, og det har medført, at en lang række producenter hver lørdag præsenterer sine kvalitetsfødevarer hos "Rosdahls". For at kunne være på forkant med situationen og bedst med nordjyske lækkerier og specialiteter, har Rosdahls Marked netop etableret en VIP-klub, hvor medlemmerne med gode råd og forslag har indflydelse på, hvilke nye produkter og producenter, der evt. kunne være interessante for de lokale ganer. Målet med klubben er endvidere at kunne servicere medlemmerne med månedlige opskrifter, informationer om råvarer, tilbud om deltagelse i husets events, tilbud på specielle råvarer og produktudvikling/sortimentsudvikling. Allerede på mandag 1. september er man klar med første store arrangement: Smagning af omkring 20 produkter og tilhørende vine, hvor deltagerne vurderer produkterne i forhold til kvalitet, og i forhold til råvaremix i øvrigt på markedet. Indmeldelse i den eksklusive VIP-klub tilbydes til en introduktionspris på 125 kroner, der dækker medlemsskab for resten af året - og som "bonusgevinst" sikrer man sig desuden adgang til mandagens spændende VIP-menu, der byder på: Fiskesuppe: Brød, smør, hvidvin og vand Charcuteri: Vildt, okse og italienske specialiteter, relish, peppadew, grøntsager, smør, surdejsbrød, rødvin og vand Fiskehovedret surprise: To slags fisk, hvidvin og vand Ostetallerken: Danske oste, portvin Kaffe: Chokoladetærte, cremefraiche. Smagningen afholdes på Rosdahls og tilmelding kan ske til og med lørdag 30. august hos Rævhede Naturprodukters stand på markedet eller på telefon 9824 3123. Har man lyst til deltage i smagningen af ovennævnte menu, men ikke ønsker medlemsskab i Rosdahls VIP-klub, er prisen 150 kroner - men tilmeldingsfristen skal overholdes. En række events hos "Rosdahls" i efteråret er allerede planlagt. Det drejer sig bl.a. om velgørenhedsmiddag for Kræftens Bekæmpelse, Winemakers Dinner, Bryllups- og festmesse og Wine Fight.