Kvalitetsmad i Plantagehuset

Anni Kappel Nielsen og Puk Michell Jensen er de nye forpagtere af Plantagehusets café. Foto: Klaus Madsen
Ernæring 20. marts 2007 05:00

Kappels Kro har overtaget forpagtningen af Plantagehusets café THISTED: Efter mere end to år uden cafédrift i Plantagehuset kommer der om få uger både vådt og tørt på menukortet i Thisteds medborgerhus. Anni Kappel Nielsen, indehaver af Kappels Kro i Vesløs, har overtaget forpagtningen af Plantagehusets café sammen med Puk Michell Jensen, Østerild. Planen er, at der skal være åbent i caféen eftermiddag og aften alle hverdage i ugen. Som det har været tilfældet i Vesløs, siden Anni Kappel overtog kroen for tre et halvt år siden, vil der også i Plantagehuset blive lagt vægt på kvalitetsmad, lavet fra bunden. Ingen frituredunst - Man skal kunne blive mæt for rimelige penge, uden at det bliver et folkekøkken. Og det bliver uden frituredunst eller majonæseslask, selv om det på den anden side også skal være muligt at få noget usundt. Det skal ikke være noget helsekøkken, siger Anni Kappel. Planen er, at der på menukortet skal være et udvalg af gode sandwich - på hjemmebagt brød, en dagens suppe samt en eller flere varme retter. Også for diabetikere, vegetarer og glutenallergikere vil der være noget at komme efter. Der bliver naturligvis også mulighed for blot at nyde en kop kaffe i caféen. Men gæsterne skal tage stilling til, om det skal være stempelkaffe eller en kop ”klassisk” fra kaffemaskinen, de vil nyde. Derimod skal caféen ikke være noget værtshus - der serveres øl og vin, men kun i forbindelse med mad. De to forpagtere håber, at caféen kan blive et mødested for folk i alle aldersgrupper. Der skal være både caféborde og et mere afslappet sofahjørne, og der er også planer om, at børnene skal have deres egen krog i caféen. Slut med egen mad Ud over at betjene caféens gæster vil Anni og Puk også levere til arrangementer i Plantagehuset. Til gengæld må medborgerhusets brugere indstille sig på, at det nu bliver slut med selv at medbringe mad og drikke. Brugerne forpligter sig til at købe forplejningen i caféen. 35-årige Puk Michell Jensen blev i 2005 færdig som ernæringsassistent på sygehuset i Thisted, hvor hun havde cheføkonoma Mie Nielsen som læremester. Siden blev hun ansat i sygehuskøkkenet, men det seneste halve år har Puk haft orlov, hvor hun har stiftet bekendtskab med flere andre restaurationskøkkener. Sideløbende har hun i flere år hjulpet Anni på Kappels Kro. Skole- og kantinemad Nu vil de to danne et I/S, som i fællesskab skal drive både kroen og caféen i Plantagehuset - samtidig med, at de som hidtil leverer mad til seks forskellige skoler i Thy og på Hannæs. Der bliver ikke skåret ned på hverken krodriften i Vesløs eller skolemaden. Tværtimod håber de to, at et besøg i Plantagehusets café vil inspirere små og mellemstore virksomheder uden egen kantine til en aftale om en kantineordning. Anni Kappel Nielsen og Puk Michell Jensen overtager forpagtningen pr. 1. april. Åbningsdatoen er endnu ikke fastlagt, men det bliver hurtigst muligt i begyndelsen af april. @Byli.9.special.bund:Af Morten Kyndby Holm morten.kyndby.holm@nordjyske.dk

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...