Kvart million kommunalt ansatte modtager varsel om lockout

Ansatte i kommunerne planlægger strejke grundet strid om lønforhold, så KL svarer igen med varsel om lockout.

Overenskomst 12. marts 2018 18:42

En kvart million kommunalt ansatte har mandag modtaget det formelle varsel om en lockout. Den vil ramme de ansatte, hvis forhandlingerne om en ny overenskomst ender med konflikt.


Onsdag i sidste uge tog KL's bestyrelse beslutningen om en lockout, der udelukker arbejdstagerne fra arbejde uden løn.
Nu sendes varslet ud, da arbejdsgiverne og arbejdstagerne ikke kan blive enige om løn- og arbejdsforhold. Det fremgår af en pressemeddelelse.
- Vi er nødt til at reagere på lønmodtagerorganisationernes strejkevarsler, som vil ramme hårdt de steder, de er varslet, og for at lægge maksimalt pres på forhandlerne, siger Michael Ziegler (K), der er formand for Løn- og Personaleudvalget i KL.
Det betyder, at en lockout kan træde i kraft 10. april. Det er seks dage efter, at de faglige organisationer har indledt deres eventuelle strejke.
KL friholder områder, hvor en lockout ville ramme de svage og sårbare borgere. Næsten alle ansatte på ældre-, social-, sundheds- og handicapområdet er derfor friholdt fra lockouten.
De største grupper er ansatte i dagtilbud, skoler og administration.
De faglige organisationers strejkevarsler betyder, at mindst 50.000 kommunalt ansatte strejker fra 4. april, hvis der ikke er landet et forlig inden da.
/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...