Kvarter plaget indbrud

Man kan vænne sig til meget, men ikke til ubudne gæster, lyder det fra beboerne

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJALLERUP:Ét sted i Brønderslev Kommune optræder hyppigt i politiets døgnrapport: Hegely i Hjallerup. Og det er stort set altid det samme - indbrud.

- Vi har nabohjælp og det fungerer. Vi gør alt, hvad man skal, men det sker alligevel. Vi har haft indbrud to gange. Det var vist i 2011 sidste gang, fortæller en af beboerne i Hegely-kvarteret, Rikke Mersholm.

Selv om indbruddene nærmest er at betragte som en dagligdags begivenhed, er det svært at vænne sig til de ubudne gæster.

- Hver gang man tager i døren, kommer det hele op i én. Hver gang man kommer hjem, kommer - angsten er måske for stort et ord - men tankerne. Man prøver at sige ”pyt, vi har jo vores forsikringer”, for at børnene ikke skal bekymre sig. Men det sidder i én, siger Rikke Mersholm.

Ta’ selv-bord

- Jeg tror mange af tyvene tænker, at folk har jo forsikringer. De synes sikkert ikke engang de gør noget forkert. Og skulle de komme i fængsel, har vi jo nogle lækre fængsler her i Danmark. Det er lidt synd for en betjent, der bare kan stå med hævet pegefinger og sige ”det må du altså ikke, for damen bliver bange”. Vi skal selvfølgelig ikke hugge hånden af tyvene, men Danmark er ét stort tag selv-bord, mener Rikke Mersholm.

Hun oplever, at indbruddene kommer lidt i bølger.

- I nogle perioder er det som om de har vinget os af og er fortsat til andre kvarterer, funderer hun.

Men tyvene skal nok vende tilbage til Hegely.

- Man skulle tro, tyvene har slået telt op herude. Jeg ved ikke, om det er fordi vi har skov til den ene side og omfartsvej til den anden, så det er nemt at komme væk. Jeg synes ikke vi ejer mere her end man gør alle mulige andre steder, siger en anden Hegely-beboer, Steen Søgaard Petersen.

Fort Knox

- Vi har heldigvis været forskånet forskånet for indbrud, måske fordi vi har alarmer oppe. Men det skulle jo ikke være nødvendigt at sikre sit hjem som Fort Knox, mener han.

- Vi gør alt hvad man kan: Orienterer naboerne, når man tager på ferie, sørger for at der kommer noget i skraldespandene, holder øje. Men det sker tit i dagtimerne, når folk er på arbejde, og hvis man er hjemme og ser fire skumle typer luske rundt, hvad gør man så? Ikke ret meget. Man bliver jo bange. Man ved jo ikke hvad de har i lommerne, påpeger Steen Søgaard Petersen.

Men beboerne er på vagt.

- Jeg går en tur hver morgen i en time, og jeg skal nok lægge mærke til det, hvis der er noget, der ser forkert ud, fortæller Rikke Mersholm.

At det ikke bare er Hegely-kvarteret, der er plaget af indbrud, kan hun godt skrive under på.

Hun driver Hjallerup Optik i Hjallerup Centret, hvor der har været indbrud 11 gange.

- Og dengang vi boede i Aalborg, havde vi også indbrud. Jeg er nok bare sådan én der drager dem, bemærker hun med et grin.

Humoren tages flittigt i brug, når der diskuteres indbrud i Hjallerup.

- Hvad skal vi ellers gøre? Når vi sidder på en omvendt ølkasse og snakker, og tyvene har taget alt hvad vi ejer, sukker Rikke Mersholm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.