Udland

Kvartet kritiserer skarpt Israels bosættelsespolitik

USA, EU, Rusland og FN drager Israels langsigtede hensigter med de palæstinensiske områder i tvivl.

A view of the West Bank Jewish settlement of Maale Adumim is seen near Jerusalem Foto: Reuters/Ammar Awad

A view of the West Bank Jewish settlement of Maale Adumim is seen near Jerusalem Foto: Reuters/Ammar Awad

Israel bør holde op med at udvide sine bosættelser på den besatte Vestbred, og palæstinenserne skal holde op med at opmuntre til vold.

Sådan lyder det i en længe ventet rapport fra den såkaldte kvartet: USA, EU, Rusland og FN. Det er håbet, at parterne vil genoplive fredsforhandlingerne.

Vi er nødt til at ryste liv i fredsprocessen igen, og vi skal gøre det som en hastesag, siger EU's udenrigspolitiske chef, Federica Mogherini.

De sidste fredsforhandlinger brød sammen i 2014.

I rapporten hedder det, at bosættelserne, nedrivningen af palæstinensiske hjem og den israelske konfiskation af land på Vestbredden "til stadighed nedbryder en tostatsløsnings levedygtighed".

- Israel bør ophøre med bosættelsesbyggeri og -udvidelser, at erklære jordområder som eksklusive områder for israelere og at lægge sig i vejen for palæstinensisk udvikling, skriver kvartetten.

- Dette rejser legitime spørgsmål om Israels langsigtede hensigter, som også er indeholdt i erklæringer fra nogle israelske ministre, at der aldrig skal dannes en palæstinensisk stat, lyder det videre.

Kvartetten konstaterer samtidig, at palæstinensere siden oktober har udført over 250 angreb og forsøg på angreb, som har kostet 30 israelere livet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst