Kviesgaard er på vej tilbage blandt verdens bedste

En korsbåndsskade tvang Maibritt Kviesgaard væk fra håndboldbanen, men nu er fløjspilleren klar til comeback.

Kviesgaard er på vej tilbage blandt verdens bedste

VM i Brasilien for to år siden skulle have været fløjspiller Maibritt Kviesgaards helt store internationale gennembrud. Men drømmen brast, da hendes korsbånd blev revet itu og sendte den danske stjerne ud i halvandet års kamp for at komme tilbage.

Nu lysner det sig dog for den 27-årige Kviesgaard, der med udtagelsen til landsholdet kan sætte endnu et kryds på comeback-tjeklisten.

- Det er utrolig dejligt at være med igen, men man kan mærke, at der er nogle nye ting for mig. Jeg synes ikke helt, at jeg er der, hvor jeg var, da det gik galt for mig. Men det er et skridt på vejen.

- Jeg er enig, når folk siger, at jeg ikke er, hvor jeg var. Det er rigtigt, men det skal nok komme. Det er godt på vej. Det er ikke meget, der mangler, siger hun.

Kviesgaard kom på banen og scorede, da Danmark torsdag slog Østrig i den første kvalifikationskamp om at komme til EM i Ukraine og Kroatien næste år.

Landstræner Jan Pytlick er også sikker på, at fløjspilleren snart er tilbage i topform igen.

- Da Kviesgaard gik i stykker ved VM i Brasilien, var hun blandt de allerbedste højrefløje i verden, og jeg har en tro på, at hun kan komme tilbage. Jeg synes stadig, at hun mangler noget, men hun er rutineret, teknisk dygtig og ærgerrig, så hun skal nok komme tilbage, siger han.

Skadesperioden har lært Kviesgaard at tage tingene skridt for skridt i stedet for at forsøge at spurte frem.

- Jeg har aldrig siddet i sådan en situation før, og jeg vidste ikke, at jeg ville kunne klare det.

- Min familie har sagt, at de troede, at de ville få en løve i et bur, som ville gå fuldstændig bananas, men det har ligesom givet sig selv undervejs, at man må tage det skridt for skridt, hvor man er.

- Da man kun kunne gå med krykker, var næste skridt at kunne gå uden, så det har hele tiden handlet om at bygge på. Det nytter ikke noget at tænke på, at jeg vil være der, hvor jeg var, jeg bliver nødt til at lægge på der, hvor jeg er, siger hun.

Søndag klokken 17 spiller Danmark den sidste EM-kvalifikationskamp i denne omgang. Opgøret bliver mod Litauen, som blev besejret af Ukraine i den første puljekamp.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.