Kriminalitet

Kvinde blev truet med jagtgevær

45-årig mand fra Mors skal i fængsel efter at have rettet et jagtgevær direkte mod sin ekskones ansigt

Retten i Holstebro sender 45-årig morsingbo i fængsel for trusler mod sin daværende partner med et jagtgevær. Arkivfoto: Bo Lehm

Retten i Holstebro sender 45-årig morsingbo i fængsel for trusler mod sin daværende partner med et jagtgevær. Arkivfoto: Bo Lehm

NYKØBING:Ægteskabelige uoverensstemmelser i forbindelse med en skilsmisse førte til, at en 45-årig mand fra Mors truede sin daværende kone med et jagtgevær. For det blev han ved retten i Holstebro idømt to måneders ubetinget fængsel og fem måneders betinget.

Han blev dømt for uretmæssigt at bruge geværet, som sin blev konfiskeret, og for at have fremsat trusler ved hjælp af det førnævnte våben. Det oplyser Jens Severinsen, anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det kunne ikke bevises, at der skulle have været skarpe patroner isat i jagtgeværet, så det blev han frifundet for, siger anklager.

Truslerne fremsatte manden i julen 2016. Han holdt geværet, så det pegede direkte hen mod kvindens ansigt, hvilket ifølge anklageskriftet var medvirkende til at fremkalde alvorlig frygt for hendes liv og velfærd.

Den 45-årige, der på gerningstidspunktet havde våbentilladelse, erkendte at have fremsat truslerne.

- Det er alvorligt og en særdeles skærpende omstændighed, at forurettede kigger direkte ind i et jagtgevær. Det er derfor, at manden straffes med fængselsstraf. Trusler fremsat over telefonen straffes mildere, siger anklager.

Han kan ikke oplyse, om den dømte er tidligere tidligere straffet.

Manden modtog dommen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst