Kvinde brutalt overfaldet med kniv

I alt kunne der tælles 34 knivlæsioner på kvindens krop

Arkivfoto <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto Lars Pauli

AALBORG:Et jubilæum på en efterskole endte som et mareridt for en 38-årig kvinde, der måtte tilbringe natten på skadestuen med 34 læsioner efter knivstik.

De stik og snitsår havde hun fået af en gammel skolekammerat, som kvinden havde kørt med hjem fra festen.

På hjemturen faldt kvinden i søvn, og hun vågnede op på en rasteplads på Løgstørvej mellem Fjerritslev og Aalborg ved, at hun blev stukket med en kniv.

Sindssyg eller egnet til straf

14 knivstik, 12 snitsår og otte afværgeskader var at finde på kvindens krop efter overfaldet, som fandt sted 31. maj sidste år.

Retten i Aalborg skulle tirsdag tage stilling til, hvorvidt gerningsmanden, en 36-årig mand fra Aalborg, var egnet til fængselsstraf eller hvorvidt han var sindssyg i gerningsøjeblikket.

Den sidste påstand blev støttet op af en overlæge fra retspsykiatrisk afdeling i Aalborg, som havde haft samtaler med den tiltalte. Han fandt den tiltalte mentalt retarderet og erklærede ham sindssyg i gerningsøjeblikket, mens Retslægerådet ikke fandt belæg for nogle af påstandene og fandt den tiltalte egnet til almindelig fængselsstraf frem for en anbringelsesdom.

Lyttede til Retslægerådet

Dommeren valgte at følge Retslægerådets vurdering og fandt den 36-årige skyldig i overfald med legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, ligesom han blev dømt for overtrædelse af våbenloven ved at have ejet en 11,5 cm lang kniv, som han brugte ved overfaldet.

Retten fandt, at den tiltalte var bevidst om sine handlinger på gerningstidspunktet, og han blev derfor idømt en straf på 15 måneders fængsel, ligesom han skal betale en erstatning til offeret på 36.195 kroner.

Den tiltalte udbad sig en betænkningstid på 14 dage med hensyn til at anke dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.