Kvinde drak forgiftet kakao - eksmand dømt for drabsforsøg

En 45-årig mand idømmes syv års fængsel for drabsforsøg, hvor ekskone blev forgiftet og stukket med en kniv.

NÆSTVED:En hobbykniv og et glas kakao blandet op med forskellige typer medicin.

Det var midlerne, der blev taget i brug, da en mand fra Næstved en formiddag i oktober sidste år forsøgte at slå sin ekskone ihjel.

Fredag har Retten i Næstved idømt manden - Jens Mikkel Karlsen Andersen - syv års fængsel for drabsforsøg. Han har anket dommen på stedet.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Manden tvang sin jævnaldrende ekskone til at drikke et glas kakao, der blandt andet indeholdt Tramadol, Chlorzaxazon og Oxycodon.

De tre medikamenter er henholdsvis stærkt smertestillende og muskelafslappende og kan være livsfarlige i for store mængder.

Hun protesterede og græd, da hun blev dårlig og ikke kunne bevæge sig, men han tvang hende til at tømme glasset.

Herefter lagde hun sig på en seng. Hendes eksmand låste døren til soveværelset og kom senere tilbage - tilsyneladende blot for at gøre hende fortræd med en hobbykniv.

Han skar hende adskillige gange i underarmen og efterlod hende blødende i soveværelset. Trods medicinens bedøvende effekt og snitlæsionerne lykkedes det den sårede kvinde at flygte ud af vinduet og tilkalde hjælp.

Forbrydelsen blev begået, efter at parret var gået fra hinanden.

Undervejs i forløbet spurgte manden ifølge anklageskriftet sin ekskone, om hun kunne gå med til, at han fik størstedelen af deres fælles værdier og i øvrigt fik væsentligt mere samvær med deres fælles børn end hende.

- Lad os få det her afgjort, lød det blandt andet fra ham.

Et flertal af rettens medlemmer mente, at der var tale om skærpende omstændigheder, og derfor blev straffen fastsat til syv års fængsel.

Som udgangspunkt straffes drabsforsøg med fængsel i seks år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.