Kvinde er mistænkt for at have holdt søn indespærret i 28 år

En svensk kvinde mistænkes for at have holdt søn indespærret i uhumsk lejlighed, siden han var 12 år.

STOCKHOLM:En 70-årig kvinde i Stockholm er anholdt på mistanke om, at hun i 28 år har holdt sin søn indespærret i sin bolig.

Det skriver Expressen.

Da en slægtning søndag kom ind i kvindens bolig, mødte hun en skrækslagen mand. Han var tandløs, benene var dækket af sår, og han havde vanskeligt ved at gå.

- Det var som at træde direkte ind i en skrækfilm, fortæller familiemedlemmet til den svenske avis.

Hun sørgede omgående for, at manden blev bragt til sygehuset Nye Karolinska i en ambulance.

Her gjorde læger politiet i den svenske hovedstad opmærksom på, at de havde fået en svært medtaget mand på 41 år ind, som næsten ikke var i stand til at tale. Hans tilstand blev betegnet som alvorlig.

Den kvindelige slægtning har over for politiet oplyst, at hun i årevis har haft en mistanke om, at sønnen blev holdt indespærret i morens lejlighed.

Da hun i weekenden fik at vide, at den mistænkte kvinde var på hospitalet, begav hun sig søndag til lejligheden, hvor hun fik hun sine værste anelser bekræftet.

Familiemedlemmet har ifølge Expressen fortalt, at den mistænktes søn forsvandt, da han var 12 år og gik i syvende klasse.

- Moren har formået at manipulere samfundet i alle årene. Det er frygteligt, at han har fået frarøvet hele sit liv, siger slægtningen, der som ung selv var urolig for, at den mistænkte kvinde nedbrød sin søn psykisk. Men ingen andre i familien ville lytte til hendes bekymringer.

Udover at være indespærret har manden tilsyneladende måtte affinde sig med at tilbringe de mange år i lejligheden under uhumske forhold.

Lejligheden mindede om en losseplads, har slægtningen fortalt.

Politiet har sigtet den 70-årige kvinde for blandt andet frihedsberøvelse. Ifølge Aftonbladet har moren som følge af en "tidligere hændelse i familien" været "meget overbeskyttende" over for sin søn.

Politiet i Stockholm ønsker ikke at udtale sig om sagen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.