Tyverier

Kvinde franarret hævekort og pinkode

Midt- og Vestjyllands Politi advarer mod tricktyve i hele politikredsen

Tyvene går efter hævekort og lykkes ofte med at aflure pinkoden først.

Tyvene går efter hævekort og lykkes ofte med at aflure pinkoden først.

THISTED:En 58-årig kvinde fra Thisted fik onsdag eftermiddag klokken 16.05 stjålet sit hævekort, efter at tyven først havde afluret pinkoden. Det er det tredje tyveri af den slags i Thisted inden for få uger.

Den 58-årige kvinde havde været på indkøb i Lidl på Østerbakken i Thisted. Da hun betalte for sine varer ved kassen, blev hendes pinkode tilsyneladende afluret.

Ude på parkeringspladsen blev hun kontaktet af en mand, som stod med et kort. Han spurgte om vej til nærmeste større supermarked, og kvinden var venlig og hjalp ham. Først senere opdagede hun, at det i mellemtiden var lykkedes, måske for en medgerningsmand, at stjæle hævekortet fra hendes pung.

Kvinden beskriver manden, der spurgte om vej, som cirka 170 cm høj, 50-55 år, almindelig af bygning og med kort brunt hår. Han talte engelsk. Hun lagde ikke mærke til medgerningsmanden.

Efterfølgende nåede tricktyvene at hæve cirka 10.000 kroner på det stjålne kort i en pengeautomat i Øster Jølby og i flere dagligvarebutikker i Nykøbing Mors.

Tilsvarende tricktyverier skete 4. og 13. maj ved henholdsvis Netto og Fakta i Thisted. Også her spurgte en udlænding en kvinde om vej, og mens hun talte med ham, blev hævekortet stjålet og senere benyttet.

Midt- og Vestjyllands Politi udsendte torsdag formiddag en advarsel på Twitter: Tricktyve set i hele politikredsen. Pas på dine ting.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst