Redningsvæsen

Kvinde fundet i live i ruiner

Redningsarbejdere har fundet kvinde i live i ruinerne af sammenstyrtet bygning i Bangladesh

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

BANGLADESH:Mere end to uger efter sammenstyrtningen har redningsarbejdere trukket en kvinde ud i live fra ruinerne af den sammenstyrtede bygning i Bangladesh, siger brandchef til nyhedsbureau AFP.

- Kvinden blev lokaliseret i et tomrum i murbrokkerne. Hendes navn er Reshmi. Hun kan have haft reserver af vand eller har drukket fra det, som vi har pumpet ind i bygningen, siger brandchefen, Ahmed Ali.

- Kvinden blev fundet i et hulrum mellem en søjle og en bjælke, siger brandchefen.

Save me

- Da vi skulle til at fjerne murbrokker, råbte vi for at høre om nogen var i live, siger en unavngiven redningsarbejder til den private tv-station Somoy.

- Så hørte vi nogen sige: ”’please save me, please save me”.

Kvinden udvekslede derefter adskillige ord med redningsarbejderne, inden hun blev trukket fri.

Elendige sikkerhedsforhold

Antallet af dødsofre er på over 1000 efter det fatale bygningskollaps i en nietagers fabriksbygning, som for mere end to uger siden styrtede sammen sydvest for hovedstaden, Dhaka.

Flere tusinde mennesker befandt sig inde i bygningen, som blandt andet husede tøjfabrikker.

Tragedien omtales som den værste industriulykke i landet nogensinde og har sat fokus på de elendige sikkerhedsforhold og arbejdsbetingelser i det fattige lands enorme tekstilindustri.

Flere anholdte

Med en årlig omsætning på cirka 110 milliarder kroner er det verdens næststørste efter den kinesiske. Bangladesh har omkring 4500 tekstilfabrikker, som beskæftiger omkring tre millioner arbejdere.

Der var i dagene inden sammenstyrtningen opstået store sprækker i murværket, men fabrikkens ejere havde beordret de ansatte tilbage til arbejdet, lige inden bygningen kollapsede 24. april.

Politiet har anholdt 12 mennesker, heriblandt ejeren af bygningen. Adskillige tøjfabrikker er også blevet tvangslukket efter stigende bekymring i landet over, at vestlige fabrikanter kunne overveje at flytte deres tøjproduktion til andre lande.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.