Ni såret da kvinde sprængte sig selv i luften i Tunis

Kvinde bag selvmordsangreb centralt i Tunesiens hovedstad har tilsyneladende ikke militant baggrund.

Politifolk og redningsmandskab på det sted i det centrale Tunis, hvor selvmordsangrebet fandt sted. Ni er såret, heraf otte politifolk, oplyser indenrigsministeriet. Foto: Fethi Belaid/Ritzau Scanpix

Politifolk og redningsmandskab på det sted i det centrale Tunis, hvor selvmordsangrebet fandt sted. Ni er såret, heraf otte politifolk, oplyser indenrigsministeriet. Foto: Fethi Belaid/Ritzau Scanpix

Ni mennesker er såret, efter at en 30-årig kvinde mandag har sprængt sig selv i luften i den centrale del af Tunesiens hovedstad, Tunis.

Det meddeler landets indenrigsministerium.

En talsmand for ministeriet betegner det som en "terroreksplosion".

Otte af de ni sårede er politifolk. Angrebet fandt sted tæt ved nogle politibiler, oplyser ministeriet.

Billeder fra stedet viser liget af den pågældende kvinde liggende på jorden.

Politiet gik hurtigt i gang med at afspærre Avenue Habib Bourgiba, der er en af byens store hovedgader.

Øjenvidner fortæller, at der lød en kæmpemæssig eksplosion tæt ved byens teater og den franske ambassade. Indenrigsministeriet og flere hoteller ligger også på denne hovedgade.

- Jeg var foran teatret og hørte en stor eksplosion og så folk flygte, fortæller øjenvidnet Mohamed Ekbal bin Rajib.

Umiddelbart har ingen taget skylden for bombeangrebet.

Den kvindelige selvmordsbomber har tilsyneladende ikke en militant baggrund, siger indenrigsministeriet ifølge det tunesiske nyhedsbureau TAP.

Tidligere i år har det islamistiske netværk al-Qaeda i islamisk Maghreb (AQIM) taget skylden for et angreb i Tunesien, hvor seks soldater blev dræbt i en grænseprovins.

Tilbage i 2015 var Tunesien mål for et par alvorlige angreb fra militante islamister. I byen Sousse dræbte militante gerningsmænd 38 turister, og i Tunis tog bevæbnede personer gidsler på Bardo-museet, hvor 21 blev dræbt.

Tunesien er et af de få demokratier i den arabiske verden. Det er også det eneste af de arabiske lande, hvor det under det arabiske forår i 2011 lykkedes befolkningen at vælte en mangeårig autoritær leder, uden at det udløste omfattende uroligheder eller borgerkrig.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.