Så kom den første sag: Kvinde i niqab sigtet

En 28-årig kvinde er som den første sigtet for at overtræde tildækningsforbuddet

En 28-årig kvinde er som den første blevet sigtet for at overtræde tildækningsforbuddet ved at bære niqab på et offentligt sted. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 28-årig kvinde er som den første blevet sigtet for at overtræde tildækningsforbuddet ved at bære niqab på et offentligt sted. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

HØRSHOLM:En 28-årig kvinde iført niqab er som den første blevet sigtet for at overtræde tildækningsforbuddet, der trådte i kraft onsdag.

Det oplyser Nordsjællands Politi.

Kvinden kom op at toppes med en anden kvinde på en rulletrappe i Hørsholm Midtpunkt.

- De skubber lidt til hinanden, og det udvikler sig, fortæller vagtchef David Borchersen.

- Under slagsmålet ryger hendes niqab af, men da vi når frem, har hun taget den på igen, fortsætter han.

Begge kvinder er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men den 28-årige er altså også som den første sigtet for at overtræde tildækningsforbuddet.

Politiet tog et billede af den 28-årige med niqab, men har også sikret sig materiale fra den omfattende videoovervågning i centeret - blandt andet for at kunne fastslå, om den anden kvinde med vilje rev niqabben af.

- Det var næppe bevidst, at hun gjorde det, og vi opfordrer selvfølgelig ikke på nogen måde til selvtægt, understreger vagtchefen.

Den 28-årige kvinde vil om nogen tid få tilsendt en bøde på 1000 kroner for at overtræde tildækningsforbuddet. Hvis hun nægter at betale, vil sagen blive indbragt for domstolene.

Tildækningsforbuddet indebærer, at alle beklædningsgenstande, der dækker ansigtet, nu er forbudt på offentlige steder, med mindre det tjener et anerkendelsesværdigt formål.

Det kan være burka, niqab, elefanthue, huer, hætter, tørklæder, masker, hjelme, heldækkende dragter og kunstige skæg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.