Kvinde kørte i havn: Hang i mole til hun fik hjælp

En 53-årig kvindelig bilist kørte onsdag i vandet ved Amtoft Færgehavn i Thy. Hun ringede selv 112

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AMTOFT:En 53-årig kvinde kørte onsdag sidst på eftermiddagen i vandet ved Amtoft Færgehavn på Amtoftvej i Thy, hvor Feggesundfærgen lægger til. Det oplyser vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Kvinden, som var alene i bilen, alarmerede selv politi og beredskab klokken 17.42.

Kort forinden var hun kørt ud over kajkanten lige ved siden af tilkørselsrampen til færgen. Færgen lå ikke til kaj ved Amtoft Færgehavn, den befandt sig på Mors-siden på det tidspunkt, hvor uheldet skete.

Da bilen ramte vandet, begyndte den at synke.

- Kvinden var i begyndelsen i kontakt med alarmcentralen. I første omgang kunne hun ikke komme ud af bilen, så kvinden kravlede om på bagsædet, og det lykkedes i sidste øjeblik for hende at redde sig ud af bagsmækken, som sprang op, siger indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab i Thisted, Rasmus Evaldsen.

På alarmcentralen mistede man kontakten med den 53-årige, da bilen sank.

Hjælpen kom fra Mors

Kvinden fik reddet sig hen til en betonmole, men hun kunne ikke selv redde sig i land, så hun måtte hænge fast i molekanten, indtil hun kunne få hjælp. Og hjælpen kom langvejs fra.

- To betjente kom sejlende med færgen fra Mors-siden, da skipperen så bilen gå under. Fra færgen fik man øje på kvinden, som klamrede sig til molen. Den ene betjent spurgte skipperen, om færgen kunne sejle tæt hen til molen. Det var han usikker på, men han ville gøre et forsøg, og det lykkedes at manøvrere færgen rundt, så kørerampen ramte molen. En betjent og et besætningsmedlem sprang af færgen og fik reddet den 53-årige kvinde op. Hun blev sejlet i land, hvor en læge, en ambulance og en redningshelikopter ventede.

Kvinde kørte i havnen. Foto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Kvinde kørte i havnen. Foto: Bo Lehm Bo Lehm

Kvinden havde ligget i det iskolde vand i op mod 20 minutter, før hun blev hjulpet op, så hun nåede at blive meget afkølet, fortæller indsatslederen.

- Hendes kropstemperatur var nede på 33-35 grader, siger vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Kvinden blev fløjet med forsvarets redningshelikopter til behandling på Aalborg Universitetshospital.

- Det er supergodt sømandskab, roser vagtchefen, og gerne vil indstille, at hans kolleger og besætningen på færgen får en anerkendelse efter redningsaktionen.

Selve bilen er endnu ikke bjærget, men den ligger ikke på et sted, hvor den er i vejen for færgen eller for andre fartøjer.

- Den sidder nærmest fast i molen, siger indsatsleder Rasmus Evaldsen. Det bliver muligvis en sag for kvindens forsikringsselskab at få bilen halet i land.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.