Kvinde meldte sin familie for incest - men alt var løgn

I en usædvanlig sag er en 24-årig kvinde blevet varetægtsfængslet for en falsk anmeldelse mod sin familie.

Bornholms Politi har i juli efterforsket, hvad der lignede en grov sag om incest, vold og voldtægt gennem en årrække. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bornholms Politi har i juli efterforsket, hvad der lignede en grov sag om incest, vold og voldtægt gennem en årrække. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bornholms Politi har i juli efterforsket, hvad der lignede en grov sag om incest, vold og voldtægt gennem en årrække.

En 24-årig kvinde anmeldte sine forældre og to søskende til politiet, og det førte til, at de fire sad fængslet i en kort periode.

Men det viste sig, at omstændighederne ikke var, som kvinden havde hævdet. Faktisk var hendes forklaring opspind fra ende til anden.

- Vi efterforskede det og fandt ud af, at det ikke kunne hænge sammen, fortæller chefanklager Benthe Pedersen Lund til Ritzau.

Kvinden har erkendt, at det var løgn. Hun blev - ret usædvanligt - onsdag varetægtsfængslet for falsk anmeldelse.

Blandt andet skal kvinden ifølge Bornholm.nu have fremvist et foto af skader. Billedet var dog ikke af hende, men et hun havde fundet på nettet.

- Den er meget grov den her sag. Det er meget unikt. Jeg har aldrig oplevet nogen blive varetægtsfængslet for det, siger Benthe Pedersen Lund.

Chefanklageren fortæller, at dommeren i sin kendelse lagde vægt på grovheden af kvindens beskyldninger.

- Det er så groft at beskylde nogen for disse meget, meget alvorlige sigtelser. Derfor har retten fundet, at retshåndhævelsen kræver, at hun ikke er på fri fod.

I første omgang er den 24-årige kvinde varetægtsfængslet til 8. august. Herefter skal en dommer tage stilling til, om hun fortsat skal sidde bag tremmer.

Benthe Pedersen Lund fortæller til Bornholm.nu, at kvinden fandt på løgnene, fordi hun følte, at hun ikke havde fået nok opmærksomhed.

Samtlige involverede i sagen er lokale fra Bornholm.

Kvindens familie blev anholdt 4. juli. De blev alle løsladt to dage senere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden