Kvinde sov fra brand: Advaret af røgalarm

Ild i tørretumbler udviklede masser af røg ved mindre brand i villa på Granvænget i Hirtshals

Arkivfoto

Arkivfoto

HIRTSHALS:En brand i en tørretumbler udviklede mandag formiddag så meget røg, at en kvinde, der bor på Græsvangen i Hirtshals måtte en tur omkring Regionshospital Nordjylland i Hjørring til et tjek for røgforgiftning. Alarmen lød klokken 9.40.

- Kvinden lå og sov, da der udbrød brand i tørretumbleren. Heldigvis var der installeret røgalarmer i huset, og en af dem vækkede kvinden, så hun kunne redde sig ud af huset i en fart. Hun nåede dog at få så meget røg, at ambulancefolkene - nok mest for en sikkerheds skyld - valgte at tage hende med på sygehuset til et tjek, fortæller indsatsleder Jesper Ludvigsen, Nordjyllands Beredskab i Hjørring Kommune.

Brandfolkene fik hevet tøjet ud af den brændende tørretumbler ud foran huset og slukket ilden der, og derefter blev tørretumbleren også fjernet fra huset.

Beredskabet rykkede med otte mand og et fuldt slukningstog, som er standard ved melding om brand i villa/rækkehus. Men de kunne forholdsvis hurtigt returnere til stationen i Hirtshals.

Indsatslederen oplyser, at brandårsagen i tørretumblere som oftest er, at filtrene i tumbleren ikke er blevet renset ordentligt.

Det vil Jesper Ludvigsen dog endnu ikke konkludere noget om ved denne brand.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.