Kvinde sov fra brand: Advaret af røgalarm

Ild i tørretumbler udviklede masser af røg ved mindre brand i villa på Granvænget i Hirtshals

Jens Hukiær
Arkivfoto
Ildebrand 29. oktober 2018 12:03

HIRTSHALS: En brand i en tørretumbler udviklede mandag formiddag så meget røg, at en kvinde, der bor på Græsvangen i Hirtshals måtte en tur omkring Regionshospital Nordjylland i Hjørring til et tjek for røgforgiftning. Alarmen lød klokken 9.40.

- Kvinden lå og sov, da der udbrød brand i tørretumbleren. Heldigvis var der installeret røgalarmer i huset, og en af dem vækkede kvinden, så hun kunne redde sig ud af huset i en fart. Hun nåede dog at få så meget røg, at ambulancefolkene - nok mest for en sikkerheds skyld - valgte at tage hende med på sygehuset til et tjek, fortæller indsatsleder Jesper Ludvigsen, Nordjyllands Beredskab i Hjørring Kommune.

Brandfolkene fik hevet tøjet ud af den brændende tørretumbler ud foran huset og slukket ilden der, og derefter blev tørretumbleren også fjernet fra huset.

Beredskabet rykkede med otte mand og et fuldt slukningstog, som er standard ved melding om brand i villa/rækkehus. Men de kunne forholdsvis hurtigt returnere til stationen i Hirtshals.

Indsatslederen oplyser, at brandårsagen i tørretumblere som oftest er, at filtrene i tumbleren ikke er blevet renset ordentligt.

Det vil Jesper Ludvigsen dog endnu ikke konkludere noget om ved denne brand.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...