Kvinde tiltalt for dødsbrand i Skive

Anklagemyndigheden tiltaler kvinde for drab ved at sætte ild på et hus. Branden kostede hendes kæreste livet.

En 54-årig kvinde fra Skive er blevet tiltalt i en sag om en brand i Skive i august 2012. Branden kostede kvindens kæreste livet, og hun er nu tiltalt for drab ved at have sat ild på huset.

Kvinden er blevet anholdt. Hun fremstilles torsdag i grundlovsforhør i Retten i Viborg.

Her skal dommeren skal tage stilling til, om hun skal varetægtsfængsles, indtil sagen kommer for retten, oplyser senioranklager Jens Severinsen, Midt- og Vestjyllands Politi.

- Kvinden har været sigtet siden branden, og Statsadvokaten har nu vurderet sagens beviser og rejst tiltale for drab, siger Jens Severinsen.

Det var en nabo, der slog alarm, da flammerne en tidlig lørdag morgen stod ud af taget på en villa på Porshøjvej i Skive. Branden raserede villaens førstesal, hvor brandvæsnet fandt kæresten - den 68-årige Hans Svenning Larsen - død på et toilet.

Veninden, der var på besøg, reddede sig ud af det brændende hus ved at springe ud fra førstesalen.

Politiet har fra begyndelsen arbejdet ud fra den teori, at branden var påsat, og mistænkt kvinden for at have sat ild på.

Hun blev anholdt i oktober 2012 og sigtet for dødsbrand, men beviserne i sagen var så svage, at politiet måtte opgive at få hende varetægtsfængslet. Derfor blev hun sat på fri fod igen.

Kvinden har nægtet at have påsat branden.

Nu har anklagemyndigheden imidlertid vurderet nye tekniske beviser i sagen og besluttet, at der er grundlag for at rejse tiltale mod kvinden. Anklagemyndigheden vil forsøge at få kvinden dømt for drab ved brand.

Vil retten til sin tid ikke gå med til det, lyder den subsidiære tiltale på kvalificeret brandstiftelse, oplyser Jens Severinsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.