Kvinde-træner: Blev bekymret for EM-billet

For en uge siden buldrede kvindelandsholdet mod EM i 2013. Men den "sikre" billet var tæt på at komme i fare.

Kvinde-træner: Blev bekymret for EM-billet

Det danske kvindelandshold i fodbold var lidt for lang tid om at booke en plads ved næste års EM til landstræner Kenneth Heiner-Møllers smag.

Først tabte landsholdet 1-3 til Østrig i weekenden, og onsdag gik der hele 65 minutter, før Danmark bragte sig foran i 2-0-sejren over Portugal og sikrede sig adgang til slutrunden næste sommer i Sverige.

- Jeg vil ikke sige, at jeg var nervøs, men mere bekymret, siger Kenneth Heiner-Møller om risikoen for at misse EM.

Frem til de sidste to gruppekampe buldrede landsholdet ellers mod næste års slutrunde i Sverige med seks sejre i seks kampe.

- Da vi mødte Østrig i weekenden, skabte vi masser af chancer, men brændte stort set alt. Så begyndte vi at lave fejl, og da østrigerne så scorede, mistede vi troen på det.

- Mod Portugal skabte vi igen rigtig mange chancer, men brændte dem, så jeg var begyndt at overveje, om vi skulle gardere os meget defensivt, da vi også ville spille os til EM med uafgjort.

- Vi scorede så lige nøjagtig til 1-0 på det tidspunkt, hvor jeg ville have os til at spille mere sikkert, siger landstræneren.

Kenneth Heiner-Møller mener, at det er for tidligt at tale om holdets chancer til EM i Sverige.

- Vi kan først være klar i mælet, når der er trukket lod til grupperne. Men på de gode dage kan vi spille lige op mod alle.

- Jeg vil så også sige, at Østrig ikke er et top-12 hold i Europa, og dem har vi tabt til, så når vi rammer vores bund, så er den dyb. Det har vi tid til at rette op på.

- Konkurrencen inden for kvindefodbold er skærpet de senere år. Tyskland er gode, Frankrig er begyndt at røre på sig, og Sverige og Italien er også deroppe.

- Vi er i en gruppe sammen med blandt andre Norge lige under de bedste. I en måske to ud af otte kampe kan vi godt slå de bedste, og det skal vi bare gøre om et år, siger landstræneren.

EM spilles 10. til 28. juli 2013 og får deltagelse af 12 nationer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.