Kvinde varetægtsfængslet efter vanvidskørsel på motorvej

61-årig kvinde skal sidde fængslet på psykiatrisk afdeling, efter at hun forsøgte at påkøre andre bilister.

PATRULJEVOGN_1 Foto: Free

PATRULJEVOGN_1 Foto: Free

En 61-årig kvinde er i et grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg blevet varetægtsfængslet i foreløbig 16 dage, efter at hun fredag aften gik amok og prøvede at påkøre andre bilister på motorvejen.

Hun skal dog ikke som normalt tilbringe tiden i en arrest, men er blevet varetægtsfængslet i såkaldt surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Ifølge politiet var det "usandsynligt heldigt", at ingen blev dræbt eller kom alvorligt til skade, da kvinden kørte mod færdselsretningen og tilsyneladende forsøgte at påkøre andre bilister.

Klokken 21.17 fik Syd- og Sønderjyllands Politi den første henvendelse fra en chokeret bilist på motorvejen ved Esbjerg, som havde observeret spøgelsesbilisten.

Det var bilistens opfattelse, at kvinden forsøgte at påkøre de modkørende. En bilist forsøgte at undvige påkørslen, men mistede et sidespejl. Efterfølgende ramte en bilist, der ville undvige den 61-årige, autoværnet.

Efter knap 20 minutter satte et træ en stopper for vanvidskørslen.

I en rundkørsel for enden af motorvejen påkører en patruljevogn med vilje vanvidsbilisten. Men hun fik bilen i gang igen og kørte med anslået 150 kilometer i timen tværs over en anden rundkørsel og ind i et træ.

Da hun blev anholdt, var hun så uregerlig, at lægerne på sygehuset besluttede at lægge hende i kunstig koma, så de kunne undersøge hende for skader.

Lørdagens grundlovsforhør foregik derfor uden at kvinden selv var til stede.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.