Bortførelser

Kvindebortfører idømt livsvarigt fængsel

Ariel Castro, der holdt tre kvinder som gidsler i Cleveland, er blevet idømt livsvarigt fængsel plus 1000 år

Ariel Castro er blevet idømt livsvarigt fængsel plus 1000 år. Foto: Scanpix / REUTERS / Aaron Josefczyk

Ariel Castro er blevet idømt livsvarigt fængsel plus 1000 år. Foto: Scanpix / REUTERS / Aaron Josefczyk

OHIO:En dommer i Ohio har torsdag aften idømt kvindebortføreren Ariel Castro livsvarigt fængsel plus 1000 år for mishandling, voldtægt og for at holde tre kvinder indespærret i 11 år. Ligesom han er blevet dømt for at have sparket en af de tre kvinder så hårdt i maven, at hun aborterede sit barn.

Dommeren, Michael Russo, afsagde dommen efter et lang følelsesladet retsmøde, hvor en af de tre indespærrede kvinder, 32-årige Michelle Knight, fortalte, hvordan Ariel Castro havde gjort hendes liv til et helvede.

- Jeg levede 11 år i helvede. Nu er dit helvede kun lige begyndt, sagde Michelle Knight i et udtalelse, som hun læste op i retten.

Undgik dødsstraf

Dommen kommer en uge efter, at Ariel Castro accepterede en livstidsdom i et forlig med anklagemyndigheden. Dermed undgik han dødsstraf, og samtidig vil han heller ikke få mulighed for at blive prøveløsladt.

De tre kvinder - den 23-årige Gina DeJesus, den 32-årige Michelle Knight og den 27-årige Amanda Berry - forsvandt i 2002, 2003 og 2004. De var dengang henholdsvis 14, 16 og 20 år gamle.

De blev befriet fra Castros hjem i et arbejderkvarter i Cleveland den 6. maj, da det lykkedes den 27-årige Amanda Berry at slippe ud af huset ved at trygle en nabo om hjælp.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.