Kvinder søger forsørgermænd med styr på pengene

Hvis mænd er nærige eller er økonomisk uansvarlige, får kvinderne kolde fødder

Kvinder får kolde fødder, hvis mænd ikke har styr på økonomien. Foto: Colourbox

Kvinder får kolde fødder, hvis mænd ikke har styr på økonomien. Foto: Colourbox

DANMARK:Trods mange års fokus på økonomisk ligestilling har kvinder tilsyneladende stadigvæk en traditionel forventning om, at manden skal forsørge dem.

Det skriver Politiken med baggrund i en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Nordea, der forsøger at belyse sammenhængen mellem økonomi og kærlighed.
Svarene fra 1017 danskere viser, at kvinder i langt højere grad end mænd får kolde fødder i datingfasen, hvis modparten viser sig som nærig eller økonomisk uansvarlig.
I den indledende kærlighedsfase svarer otte ud af 10 kvinder, at de vil afslutte forholdet med manden, hvis han ikke vil betale sin del af en regning eller skjuler gældsposter for dem. Blot fem af 10 mænd svarer det samme.

Traditionelt mønster

Forskerne er ikke overraskede over resultatet. Ekspert i pardannelse og skilsmisse Mai Heide Ottosen fra Det Nationale Forskningscenter siger til Politiken:

- Mænds forsørgerpotentiale har en stor betydning for familiedannelsen. Kvinderne ved, at det ofte er dem, der står med ansvaret for børnene, og så er det vigtigt, at de finder nogle ordentlige fædre.
Ifølge nationaløkonom Nina Smith, der forsker i køn og arbejdsmarked, afspejler kvindernes forventning til mændene realiteterne.
- Det bider sig i halen. Selv om vi har et billede af, at der er ligestilling i skandinaviske lande, så lever vi i meget traditionelle kønsrollemønstre i dagligdagen, siger hun til Politiken.
- Det ender med at være far, der tager på arbejde, mens mor bliver hjemme på forældreorlov. Hovedparten af os tænker rigtig kønsstereotypt, tilføjer hun.
Den samme spørgeundersøgelse er lavet i Sverige, Norge og Finland, og resultaterne er entydige: Markant flere kvinder end mænd lægger vægt på økonomisk ansvarlighed, når de vælger partner.
/ritzau/
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden