Kvinder spiser salat for mændenes skyld

Mænd får kvinder til at skære ned på kalorierne, viser undersøgelse. Det skriver metroXpress. Frokost i kantinen. Mændene skovler både sovs, kartofler og trestjernet salami med remoulade og ristede løg på tallerkenerne. Men kvinden, der sætter sig ved dem, har en grøn bunke salat, nogle tomater, lidt tunfisk og et halvt hårdkogt æg på sin tallerken. Er det fordi, hun helst vil spise sådan? Nix, det er fordi, hun skal spise sammen med mænd. Havde frokostkollegerne været kvinder, havde hun kastet sig helt anderledes over buffeten. Det afslører en undersøgelse, som det canadiske McMaster-universitet står bag, og som netop er offentliggjort i det internationale ernæringstidsskrift Appetite. Forskerne bag, med ph.d.-studerende Meredith Young i spidsen, undersøgte, hvordan studerende og personale på tre universiteter spiste i universiteternes kantiner. Og det viste sig, at hvis kvinderne spiste alene eller sammen med andre kvinder, tog de betragteligt flere kalorier til sig, end hvis de spiste sammen med mænd. Mindst spiste de kvinder, der udelukkende havde mænd til bords. Derimod spillede det ingen rolle for, hvad mændene tog på tallerkenerne, om de sad sammen med mænd eller kvinder. Ikke kvindeligt Meredith Young mener, at forskellen hænger sammen med forestillingerne om, hvad der er kvindeligt. - Slankeindustrien henvender sig især til kvinder, og i reklamebranchen benytter man sig typisk af meget slanke kvindelige modeller, ikke normalvægtige eller overvægtige. Så valget af mad hænger tilsyneladende sammen med, hvordan man tror, man vil blive opfattet af andre, siger Meredith Young. - Med andre ord opfattes små, sunde portioner mere kvindelige, og måske tror kvinder, at hvis de spiser mindre, vil de også virke mere attraktive, tilføjer hun.