Danmark

Kvinder vil have mere gang i grøn energi

Kvinder er mere klimabevidste end mænd og har større grønne ambitioner på nationens vegne, viser undersøgelse.

EVP Morten Buchgreitz Foto: Free/Dong Energy : Morten Buchgreitz Dong Energy. Kilde: Dong Energy

EVP Morten Buchgreitz Foto: Free/Dong Energy : Morten Buchgreitz Dong Energy. Kilde: Dong Energy

Et massivt flertal mener, at Danmark globalt skal gå forrest eller være bedre end gennemsnittet, når det gælder vedvarende energi.

Op mod hver tredje dansker ønsker endda, at Danmarks el skal komme udelukkende fra vedvarende energi allerede i løbet af de næste et til fem år.

Det viser en ny undersøgelse fra Megafon iværksat af Dong Energy af danskernes holdning til grøn omstilling.

Den viser også, at kvinders grønne ambitioner er større end mænds i forhold til klimaet. Mere end hver tiende mand er slet ikke bekymret over den globale opvarmning. Det gælder kun to procent af kvinderne.

Hver syvende danske mand mener også, at vi ikke kan stoppe den globale opvarmning. Det er dobbelt så mange som blandt de kvindelige deltagere i undersøgelsen.

Kvinderne er også langt mere utålmodige, når det gælder omstilling af Danmarks el til vedvarende energi. Ifølge 16 procent af mændene må der godt gå over 15 år, før al dansk el er grøn. Det er kun fire procent af kvinderne enige i.

- Generelt er der et enormt engagement fra både mænd og kvinder i forhold til grøn energi og bred bekymring for klimaforandringer, siger Morten Buchgreitz, koncerndirektør for kunde- og markedsområdet i Dong Energy

- Men kvinder er så endnu mere engagerede. Det får da sådan nogle som mig til at overveje, om der er behov for, at vi tænker det mere ind i vores kampagner,

Han hæfter sig ved, at undersøgelsen generelt peger på, at mange omsætter deres bekymring for klimaet til en energimæssig mere fornuftig adfærd i dagligdagen.

- For selv om vi har høstet store energibesparelser gennem en årrække, er der stadig et stort potentiale for energibesparelser både privat og erhvervsmæssigt, siger han.

44-årige Kirsten Askholm fra Amager er en af de kvinder, der gør en daglig indsats.

- Jeg flyver og spiser røde bøffer, så jeg er ikke rigtig klimanervøs. Men jeg synes bare, der er mange daglige ting, der er spild af ressourcer både økonomisk og miljømæssigt, siger hun.

Så hun slukker for lyset, når hun ikke bruger det og har spare- og LED-pærer og slukker, så apparater aldrig står på standby-strøm hele tiden.

- Vi har induktionskomfur og vasker ved lave temperaturer. Og det er ikke med min gode vilje, at vi har tørretumbler, for det er virkelig spild af strøm og penge, siger Kirsten Askholm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.