Kvinderne haler langsomt ind på mændenes lønninger

Kvinderne er ved at komme op på samme lønniveau som mændene. Men der er stadig et stykke vej til ligeløn.

Kvinderne haler langsomt ind på mændenes lønninger

Lige løn for lige arbejde.

Det lyder som et rimeligt krav her dagen før Kvindernes Internationale Kampdag - men der er stadig et stykke vej, før kvinderne når mændenes lønniveau.

Mændene tjener stadig markant mest, viser en lønstatistik blandt HK/Privats medlemmer. Men forskellen mellem mænd og kvinders løn er blevet mindre fra 2011 til 2012.

Tilbage i 2011 tjente mændene 14,6 procent mere end deres kvindelige kolleger. Men sidste år var forspringet fra mændene svundet ind til 13,6 procent. Og Marianne Vind, der er næstformand i HK/Privat ser det som en god begyndelse.

- Det er positivt, at der er et lille fald i lønforskellen, men der er lang vej igen, før vi har ligeløn i Danmark. Virksomhederne skal stramme op og ikke kun belønne mændene, siger hun i en kommentar til lønstatistikken.

Samtidig mener næstformanden, at det er på tiden, at Folketinget kommer ind i kampen om ligeløn via lovændringer.

Reglerne i dag siger, at det kun er virksomheder med mindst 35 ansatte, der samtidig har mindst 10 personer af samme køn indenfor en specifik jobfunktion, som skal lave en kønsopdelt lønstatistik.

Men den lov burde gælde for alle virksomheder, understreger Marianne Vind.

- Jo bedre lønstatistikker vi har, jo bedre kan vi føre sager mod arbejdsgivere, der ikke giver ligeløn, siger Marianne Vind.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.