Kvindernes medleyholdkap svømmer sig sikkert i finalen

Søndag aften kan Danmark lukke VM med en medalje i kvindernes medleyholdkap.

Den kvindelige danske holdkap i 4 x 100 meter medley med Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume er klar til VM-finalen i russiske Kazan.

Dermed får Danmark mulighed for at afslutte VM søndag aften med at vinde en femte medalje.

I søndagens indledende heat kom den danske kvartet i mål i femtebedste tid efter at være blevet nummer to i sit heat knap et halvt sekund efter Australien.

Mie Ø. Nielsen indledte i rygsvømning med at være næstbedst, og efterfølgende svømmede Rikke Møller Pedersen Danmark i front, selv om det langt fra var hendes hurtigste 100 meter brystsvømning i karrieren.

Jeanette Ottesen udbyggede føringen til australierne, men i frisvømning satte Pernille Blume til og blev overhalet af Australiens Melanie Wright.

Svømmerne var da også tilfredse efter løbet, hvor ingen af dem svømmede sig fuldt ud.

- Det gør lidt ondt, men det gik fint her til morgen. Jeg håber, vi er meget hurtigere i aften, siger Mie Ø. Nielsen til TV2 Sport.

- Vi er videre, så må vi se, hvad der sker i aften. Det kræver en holdpræstation, hvor vi alle sammen skal lykkes, hvis vi skal vinde en medalje, supplerer Jeanette Ottesen.

Danskerne var med i det sidste af tre indledende heats og vidste derfor, hvilken tid der ville række til en finaleplads.

Ved kortbane-VM i 2012 og 2014 vandt kvartetten guld i disciplinen, mens man på langbane ved EM i Berlin sidste år også vandt guld.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.