Kvist: Byttehandel med Zimling var genial

William Kvist byttede plads med Niki Zimling i 1-0-sejren over Holland, og det løftede Danmarks spil.

Kvist: Byttehandel med Zimling var genial

En taktisk ændring midt i 1-0-sejren over Holland var med til at skaffe Danmark den overraskende åbningssejr ved EM. Det mener William Kvist, som byttede plads med Niki Zimling undervejs i kampen.

Kvist lå til at begynde med helt nede i forsvaret i det opbyggende spil, men Stuttgart-spilleren var ikke helt sikker med bolden, og det skabte usikkerhed i de bageste rækker, indtil Zimling overtog rollen.

- Det var åbenlyst, at det forbedrede vores spil. Niki havde bedre styr på den del af spillet i går.

- Når den ene ikke lige havde den bedste dag med bolden, så havde den anden det. Og det var fornemt, konstaterer Kvist.

Stephan Andersen begik også en stor brøler i opspillet, som kort efter betød, at Arjen Robben sparkede på stolpen.

- Vi spillede lidt højt spil, mig, Stephan og nogle af de andre i starten af kampen. Det skabte nogle store chancer til Holland, fordi vi begik nogle fejl.

- Omvendt tror jeg også, at det var det, der gjorde, at de blev så trætte til sidst. Vi blev ved med det, og det var fedt at se, at vi var tro mod strategien, selv om det nogle gange blev lidt for spændende, forklarer Kvist.

Rokeringen med Zimling gjorde, at Danmark kunne fortsætte med at spille højt spil.

- Vi lavede den byttehandel, og Niki havde en god dag, og så er det vigtigt at kunne sige: Hey, tag du den rolle i dag. Så det var rigtigt set, at vi gjorde det, mener Kvist.

Midtbanespilleren påpeger også, at skaden i maveregionen ved sæsonens afslutning i maj satte ham lidt tilbage før EM-slutrunden.

- Det er seks uger siden, at jeg har spillet en kamp på det niveau, og det var en hård kamp. Jo længere kampen skred frem, jo bedre følte jeg mig.

- Den højintense puls, der lå i starten af kampen, var hård for mig. Og der havde hollænderne også kræfter til at presse os ekstra meget, og i den periode blev vi ramt af lidt usikkerhed.

- Men det blev bedre og bedre i løbet af kampen. Og det var dejligt at kunne gennemføre 90 minutter uden diverse kramper, siger Kvist.

/ritzau/