Kvist håber på friskmelding fra Zimling

William Kvist vil savne sin midtbanemakker Niki Zimling, hvis sidstnævnte skadet må sidde over mod Tyskland.

Kvist håber på friskmelding fra Zimling

Niki Zimling kæmper med tiden for at blive sin lægskade kvit, så han kan være med i aftenens EM-kamp mod Tyskland.

William Kvist - Zimlings normale makker på den centrale midtbane - håber på, at Zimling kan være med, når Danmarks videre EM-skæbne afgøres. Men Kvist er også tryg ved, at Jakob Poulsen, ligesom mod Portugal, træder ind for Zimling.

- Det bliver lidt anderledes, men ikke så meget. Jakob og jeg fandt en fin rytme efter en halv time mod Portugal, og vi passer fint sammen i den forstand, at han er lidt mere offensivt indstillet end mig.

- Men det er klart, at Niki og jeg kender hinanden fra, da vi var helt små, og vi kender hinanden på en anden måde og har vist, at vores konstellation indtil videre har set god ud, siger Kvist.

Stuttgart-spilleren er trist på vegne af både Zimling og Dennis Rommedahl, som begge blev skadet i onsdagens 2-3-nederlag til Portugal. Mens Zimling mærker fremskridt med læggen, er det usandsynligt, at Rommedahl kommer sig over sin baglårsskade.

- Det er klart, at det er to spillere, som har spillet mange kampe og fast i kvalifikationen og de to første kampe her ved EM, så det ville selvfølgelig være ærgerligt.

- Vi har gode erstatninger, og det så vi mod Portugal, hvor Tobias Mikkelsen og Jakob Poulsen gjorde det godt.

- Så på den måde er jeg ikke så ked af det, men det er klart, at det er ærgerligt for dem, når det nu er sidste og spændende gruppekamp, siger Kvist.

Danmark er videre fra gruppe B og klar til en kvartfinale med en sejr over Tyskland. Uafgjort kan være nok, hvis Holland på samme tid vinder over Portugal.

Begge kampe begynder klokken 20.45.

/ritzau/