Kvist og Stuttgart vinder tysk krisekamp

Stuttgart slog Hoffenheim med 1-0 på udebane og stoppede dermed en kedelig nederlagsstime.

Kvist og Stuttgart vinder tysk krisekamp

Den danske landsholdsspiller William Kvist var endelig tilbage i vinderrollen sammen med holdkammeraterne i VfB Stuttgart, da holdet søndag vandt 1-0 på udebane over bundholdet Hoffenheim.

Dermed slap Stuttgart bedst fra opgøret mellem to af Bundesligaens mest formsvage hold. Stuttgart gik ind til kampen med fem nederlag i træk i rygsækken, mens Hoffenheim nu blot har vundet én ud af sine seneste 12 kampe.

Kampens eneste mål faldt allerede efter godt to minutters spil, da et flot indlæg fra Ibrahima Traoré endte i hovedet på Martin Harnik, som via overliggeren kunne heade gæsterne foran.

Det blev startskuddet til en første halvleg, som Stuttgart dominerede klart og burde have vundet større. Specielt angriberen Vedad Ibisevic, der har en lang fortid hos netop Hoffenheim, brændte flere oplagte målchancer.

Hjemmeholdet kom lidt bedre med efter pausen, men der manglede både selvtillid og kvalitet i angrebsspillet, og kun sjældent var Stuttgart-keeper Sven Ulreichs mål truet.

William Kvist, der har haft en rædselsfuld start på 2013 med flere dyre fejl, spillede denne gang sikkert og påpasseligt i samtlige 90 minutter, mens Jannik Vestergaard så hele opgøret fra Hoffenheims udskiftningsbænk.

Med sejren kan Stuttgart stadig håbe på at komme i betragtning til de pladser, der giver adgang til europæisk fodbold i næste sæson. I øjeblikket er der seks point op til Hamburger SV, der sidder på den sidste Europa League-billet.

For Hoffenheim handler resten af sæsonen udelukkende om at undgå nedrykning. Holdet ligger fortsat tredjesidst - en position, der giver playoff-kampe om at undgå degradering.

Men Augsburg og Greuther Fürth på de to direkte nedrykningspladser er kun henholdsvis et og fire point bagefter. Netop Augsburg er modstanderen i et ægte bundbrag i næste weekend.

I søndagens tidlige kamp mødtes Nürnberg og Hannover 96. Resultatet blev 2-2, efter at Nürnbergs indskiftede Sebastian Polter havde udlignet i sidste minut.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.