Kviums univers i danseforestilling

Vendelboerne kan i januar stifte bekendtskab med kunstneren Michael Kviums surrealistiske univers. Det sker ved Dansk Danseteaters opførelse af danseforestillingen Passion, som vises på Hjørring Teater 17. januar.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Stine Mår­tens­son og res­ten af Dansk Dan­se­tea­ter kan op­le­ves på Hjør­ring Tea­ter 17. ja­nu­ar.FOTO: HEN­RIK STEN­BERG

Det er den kunstneriske leder af Dansk Danseteater, Tim Rushton, som har inviteret billedkunstneren Michael Kvium til et samarbejde omkring forestillingen Passion. Den vil konfrontere os med de dybereliggende drifter, som ligger bag mange af vores handlinger. Michael Kvium har lavet scenografi og designet kostumerne. Musikken til forestillingen er indspillet af vokalgruppen Ars Nova Copenhagen. Anmelderne på aviserne har drysset masser af stjerner ud over forestillingen, der havde premiere i maj 2007 i øjeblikket er på Danmarksturné. Om forestillingen har Michael Kvium sagt: - Vi har lavet en forestilling, der ER passion. Vi har ikke lavet en forestilling OM passion. Den kunstneriske leder afr Dansk Danseteater, Tim Rushton siger følgende om forestillingen: - PASSIONs inspirationskilder er klassisk musik og moderne billedkunst. Efter værkerne REQUIEM og KRIDT føler jeg mig klar til den kunstneriske dialog og inspiration det er, at udvikle en forestilling sammen med skabende kunstnere inden for andre kunstarter. Allerede i næste uge, nemlig 10. januar, er der foredrag på Vendsyssel Kunstmuseum om Kvium. Foredraget, som er en appetitvækker til forestillingen, er med kunstformidler Anne Sofie Ejersbo Frederiksen, Kunstmuseet ARoS, som fortæller om Michael Kvium bag masken. Det begynder 19.30.

Breaking
Følg snestormens rasen live - politiet vil have lastbilerne af vejene
Luk