Videregående uddannelser

Kvote 2-ansøgere stiger igen i 2014

Også i år har flere søgt ind på en videregående uddannelse gennem kvote 2, hvor ikke kun karaktererne tæller

Foto: Martin Damgård

Foto: Martin Damgård

HELE LANDET: En motiveret ansøgning og en masse erhvervserfaring kan være vejen ind på drømmestudiet. Igen i år har flere uddannelsessøgende benyttet sig af den mulighed, for antallet af kvote 2-ansøgere er atter steget.

49.300 har søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2 i år, oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Stigningen glæder uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R).

- Jeg synes, uddannelsesinstitutionerne mere aktivt skal bruge muligheden for at vælge præcist de studerende, der har netop det særlige engagement og den dybe interesse, der er brug for, siger hun i en pressemeddelelse.

Siden sidste år er antallet af kvote 2-ansøgere steget med omkring 200 ansøgere, og ministeren ser gerne, at endnu flere studerende kommer ind på et studie gennem kvote 2.

- Jeg opfordrer derfor uddannelserne til at bruge flere samtaler, motiverede ansøgninger eller prøver i stedet for kun at se på ansøgernes eksamensgennemsnit, siger Sofie Carsten Nielsen.

Fristen for at søge ind på uddannelsesinstitutionerne via kvote 2 udløb lørdag klokken 12, men man kan stadig nå at søge gennem kvote 1. indtil den 5. juli.

Sofie Carsten Nielsen opfordrer alle uddannelsessøgende til at tænke sig om og overveje deres uddannelsesvalg frem mod kvote 1-ansøgningsfristen.

- Hvis man er meget kræsen, gør man sine chancer små. Så jeg vil opfordre til, at man også kigger i andre byer og på uddannelser, der er beslægtede med drømmestudiet.

- Drømmer man om at blive jurist, er det meget lettere at komme ind i nogle byer end andre. Og er man interesseret i at blive jordemoder, er der meget, der taler for, at man også ville kunne forfølge sin drøm på sygeplejerskeuddannelsen, siger hun.

Det endelige antal for kvote 2-ansøgere opgøres i begyndelsen af april.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.