Danmark

Kvote 2: Flere vil helst læse i det syddanske

Otte procent flere ansøgere end sidste år har valgt Syddansk Universitet som førsteprioritet gennem kvote 2.

Flere kvote 2-ansøgere har i år valgt Syddansk Universitet som deres førsteprioritet. Det står klart, efter at fristen for at søge en studieplads via kvote 2 sluttede lørdag middag.

I alt har otte procent sat Syddansk Universitet øverst på ønskelisten, og det er "nogle flotte tal", mener studiechef Morten Hansen.

- Jeg vil da mene, at det er fordi, at vi har relevante og gode uddannelser på Syddansk Universitet, lyder det fra studiechefen.

I alt har 8332 søgt om at læse på en af Syddansk Universitets campusser gennem kvote 2 - langt de fleste af dem i Odense. 3049 af ansøgerne har valgt Syddansk Universitet som førsteprioritet.

Syddansk Universitet udbyder 89 uddannelser, men det er endnu for tidligt at sige, hvilke studier der har været særligt populære i år.

Morten Hansen forklarer, at Syddansk Universitet har et særligt kvote 2-optag på de sundhedsvidenskabelige uddannelser, hvor 50 procent af de studerende på medicinstudiet bliver optaget via kvote 2. Det samme gælder 80 procent på idræt og sundhed.

- Der spiller optaget på kvote 2 en større rolle, end det gør på langt de fleste andre uddannelser og også på de andre universiteter, siger han.

Derudover har Syddansk Universitet gode erfaringer med de kvote 2-studerende, der tidligere er blevet optaget.

- Når vi sammenligner, hvor godt kvote 2-studerende klarer sig i forhold til kvote 1, så kan vi se, at de faktisk har et lavere frafald og ligeså god gennemførelse af uddannelsen til trods for, at kvote 1-ansøgere har et bedre gennemsnit fra gymnasieskolen, siger han.

- Vores erfaring er, at det er en god idé at krydre karakterkravet med test og interviews af ansøgerne, netop for at afdække deres kompetencer i forhold til uddannelsen og deres motivation.

I alt blev 5190 bachelorstuderende optaget på Syddansk Universitet i 2013 på campusserne i Esbjerg, Kolding, Odense, Slagelse og Sønderborg.

På landsplan har 49.300 har søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2 i år, oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det er omkring 200 flere ansøgere i forhold til sidste år.

Man kan stadig nå at søge gennem kvote 1 indtil 5. juli.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden