Lokalpolitik

Kyk: Hvor er problemet, Pia?

Sikkert stisystem, siger Jeppe Nielsen Kyk

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jeppe Nielsen Kyk: - Jeg tror ikke, at Pia K kender cykelstierne.

SKAGEN:- Jeg kender området som min egen bukselomme og kan ikke lige se, hvad der er problemet med den skolevej.Det siger byrådsmedlem Jeppe Nielsen Kyk i en kommentar til byrådskollegaen Pia Karlsen. Som tidligere omtalt i NORDJYSKE mener Pia Karlsen, at byrådet løber fra et løfte til forældrene i Skagen om at sikre skolevejen til Skagen Skole.

Sorte pletter

Efter sommerferien starter eleverne fra Hedeboskolen på Skagen Skole, og de skal - ifølge Pia Karlsen ifølge og kommunens egen trafiksikkerhedsanalyse - passere flere sorte pletter.Men den holder ikke, mener Jeppe Nielsen Kyk. - Der er fine cykel- og gangstier, der løber indenom fra Bankekvarteret og på Skagavej er der brede cykelstriber. Man kunne sætte et skilt op med max. 30-40 km/t og så måske lave et enkelt bump på Skagavej, siger den tidligere DF’er, der nu er løsgænger - og selv er flittig cyklist. - Det eneste problem, jeg har oplevet, er om vinteren, hvor der kan være småsten på cykelstien efter at de har gruset for sne. Så punkterer cyklen, siger Jeppe Nielsen Kyk.

Fastholder kritik

Sagen bliver nu sendt tilbage til teknisk udvalg.Pia Karlsen fastholder, at byrådet har lovet en sikker skolevej. - Om to måneder starter eleverne igen efter sommerferien, og når jeg ser, at hele Skagavej er en sort plet, mener jeg, vi har et problem. Det har trafiksikkerhedsudvalget gjort opmærksom på, men ingen har gjort noget for at forbedre skolevejen, siger Pia Karlsen. Hun mener, det handler om tryghed hos elever og forældre, og er glad for at et enigt B&U-udvalg valgte at sende sagen retur til teknisk udvalg. - Som politikere skal vi ikke ud på cyklen og selv undersøge, om hver eneste vej og cykel sti er i orden. Det har vi ansat folk med mere forstand på det rent tekniske, der må finde de rette løsninger. I B&U har vi ansvaret for, at forældrene kan føle sig trygge, siger Pia Karlsen. Hun undrer sig over, at kommunens pulje til sikring af cykelstierne er flyttet fra Skagen til den omstridte cykelsti på Solsbækvej. Skolevejen til Nordstjerneskolen i Frederikshavn tages også op i teknisk udvalg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.