Kyllingebryst med krydret rabarberkompot og sennepssauce

4 personer 2 snittet fennikel 1 lille snittet spidskålshoved 1 tsk olie 500 g kyllingebryst uden skind og ben 2 dl grønsagsbouillion 500 g kartofler ½ dl rød blandet frugtsaft, koncentreret 300 g rabarber, snittet i ca. 2 cm 1 dl vand 5 spsk rørsukker ¼ kanelstang ¼ rød chili i fine tern (uden kerner) 1 spsk olie 1 lille løg i tern 1-2 tsk rørsukker 1 spsk dijon sennep ½ dl hvidvin ½ spsk majsstivelse Tænd ovnen på 170°. Læg fennikel og spidskål i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Brun kyllingebrysterne i olien, krydder med salt og peber og læg dem oven på grønsagerne. Hæld grønsagsbouillionen over. Kom stanniol over. Braiser kylling og grønsager i ovnen i ca. 45 min. Hæld væden fra kyllingerne, gem den og hold kyllingerne varme. Kog frugtsaft, vand, rørsukker, kanelstænger og chili op, skum det og lad det koge ind til 3/4 mængde. Kom de snittede rabarber i et lille ildfast fad. Hæld den kogende lage over rabarberne og bag dem i ovnen i ca. 15 min. alt efter størrelsen på rabarberne. Lad det køle lidt af. Kom olien i en gryde og sauter løgene uden at brune. Tilsæt rørsukker, sennep og hvidvin, kog op, skum det og lad det koge i ca. 15 min. Tilsæt grønsagsfonden fra kyllingerne, kog op og jævn med majsstivelse rørt ud i vand. Lad retten koge igennem. Smag evt. til med salt og peber. Anret kyllingerne på grønsagerne, hæld saucen over og server med kogte kartofler og rabarberkompot til. Grønsager pr. person: ca. 300 g Kræftens Bekæmpelse (logo) Flere opskrifter på www.opskrifter.nu