Kyllingeopdræt ved biogasanlæg

Dammen Biogas ved Hjørring leverer varme til nye kyllingehuse og får retur møget fra en årsproduktion af 900.000 kyllinger

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Når Dammen Chicken ApS den 18. december fylder tre nyopførte slagtekyllingehuse med 120.000 små kyllinger, så betyder det samtidig, at virksomheden bruger varme svarende til landsbyen Vidstrups samlede forbrug.

- De første 14 dage skal kyllingerne have en temperatur på 34 til 36 grader. Derefter skal der ikke så megen varme til kyllingerne, forklarer den daglige leder Frederik Thomsen.

Varmen kommer dog ikke fra et traditionelt varmeværk, men fra Dammen Biogas, som ligger få hundrede meter væk fra de tre nye bygninger på hver 2000 kvadratmeter.

Det er også Dammen Biogas, som står bag investeringen i den nye aktivitet ved Øster Dammenvej.

- Der lå en gård, som vi købte. Gårdens bygninger er revet ned, og der hvor bygningerne stod, har vi opført de nye huse og lejer dem ud til Dammen Chicken, siger gårdejer Lars Bo Thomsen.

Det store varmeforbrug i kyllingehusene er dog kun en lille del af gårdejerens biogasanlæg kan klare.

- Vi kan levere varme til 12-15 huse af den her størrelse, forklarer han.

Der går også en transport den anden vej. Når kyllingerne efter 35 dages opdræt er leveret til slagtning hos Danpo i Års, så skal gødningen fra de tre huse over til biogasanlægget.

Derefter skal husene renses og desinficeres inden det næste hold kyllinger ankommer. På årsplan har Dammen Chicken fået miljøgodkendt en produktion af i alt 900.000 kyllinger ligeligt fordelt på kyllingehusene.

Om grunden til at Thomsen familien, som også omfatter Helle Thomsen, er gået ind i kyllingeproduktion forklarer Frederik Thomsen:

- Den passer godt ind i den drift vi har i forvejen. Og så er der gode priser på kyllinger, fordi forbruget af kyllingekød stiger på verdensplan.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.