Lööf: Åkessons maske faldt med omstridt integrationsudtalelse

Efter en hård ordveksling i en tv-debat fredag fortsatte Lööf og Åkesson deres diskussion lørdag aften.

Sverigedemokraternas partileder, Jimmie Åkesson, viste sit sande ansigt, da han i en debat på svensk SVT fredag aften sagde, at indvandrere ikke er svenske.

Det mener Centerpartiets leder, Annie Lööf.

- Der faldt masken hos Sverigedemokraternas leder, siger hun i en debat sent lørdag aften på tabloidavisen Expressens net-tv.

- Det gjorde den overhovedet ikke, og jeg fik ikke talt færdigt, svarer Åkesson.

Fredag aften gik bølgerne højt i SVT's studie, hvor Jimmie Åkesson gav sit bud på, hvorfor mange indvandrere ikke får arbejde i Sverige.

- Det er fordi, at de ikke er svenskere. De passer ikke ind i Sverige, og det er klart, at så er det svært at få et job. Så må man jo få forudsætninger for at blive netop svensk, sagde han.

Det fik Annie Lööf til at slå næven i bordet og afbryde Åkesson.

- Hvordan er det, du udtrykker dig, råbte hun vredt.

- Hold op med at råbe og skrige i hver debat, svarede Åkesson.

Knap to timer efter at SVT-debatten var slut fredag aften, sendte Annie Lööf en udfordring til Jimmie Åkesson:

- Åkesson kan jo ikke stå uimodsagt. Mød mig i valgkampens sidste debat i morgen, Jimmie Åkesson, skrev Lööf på Twitter.

Kun 20 minutter senere takkede Sverigedemokraternas leder ja til udfordringen.

Lørdag aften på Expressens net-tv siger Annie Lööf, at Åkesson "hellere vil have assimilation end integration", og at han er "besat af spørgsmålet om svenskhed".

- Man må give dem mulighed for at blive svenske, så de får en chance for at komme ud på det svenske arbejdsmarked, svarer Åkesson, der mener, at fokus kun har været på første del af sin udtalelse fra fredag.

Efter fredagens debat tog SVT afstand fra Åkessons udtalelser. Det har udløst voldsom kritik og ifølge Expressen medført, at tv-stationen udskifter Eva Landahl som ansvarlig for SVT's valgprogrammer, så hun ikke er ansvarshavende søndag, hvor det svenske valg finder sted.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.