la Bonta satser på det gode brød

Åbent bageri og ny café i Gravensgade åbner til april

AALBORG:Livet er for kort til dårligt brød. Sådan lyder filosofien bag en ny bagerforretning og café i Gravensgade i Aalborg. Til april åbner la Bonta i de lokaler, hvor Anna Berglinds i en lang årrække solgte brød og kager og serverede for kunderne i konditoriet. la Bonta (det betyder "det gode" på italiensk) bliver ikke indrettet som en traditionel bagerforretning. For eksempel kan kunderne følge med i fremstillingsprocessen, og de kan få gode råd om brød og de andre produkter, som folkene bag forretningen selv har skabt. Kvaliteten skal være i højsædet, og derfor skal kunderne præsenteret for brød, som de ikke finder magen til i Aalborg. Anders Krogsgård og Niels Rynkeby, som er to af de fem ejere af la Bonta, forklarer, at forretningen udover mere traditionele brødtyper satser meget på at lave brød uden gær. Det såkaldte Naturbrød hæver på en surdej, så det tager cirka fem dage at fremstille et brød. Smagen bliver tilgengæld også derefter, lover indehaverne. - Det giver en kanongod smag, og vi bruger kun de bedste produkter til at lave vores brød, siger Anders Krogsgård. Indehaverne er ikke bekymrede over, at en del af brødene vil blive lidt dyrere end i supermarkedet. - Det er ikke et problem, når kunderne først har smagt det. Folk er blevet mere kvalitetsbevidste, siger Niels Rynkeby. At la Bonta vil satse på kvalitet understreges af, at udvalget ikke bliver så stort som i andre bagerforretninger. Mens nogle bagere laver en lang række forskellige rundstykker, bliver la Bontas udvalg begrænset. Men rundstykkerne bages løbende, så det er altid friske produkter, som kunderne køber. Rundstykker, der ikke er solgt inden for en times tid, ryger ud igen. Udvalget af eksempelvis morgenkager bliver heller ikke voldsomt, da kunderne kun får mulighed for at vælge mellem fire slags. De er derimod lavet fra bunden, og det generelt for la Bontas varer, at bagerne køber meget få fremmede varer. la Bontas medarbejdere fremstiller selv nougat, marcipan og andre produkter, der gør forretningens specialiteter velsmagende. Flere af specialiteterne er i øvrigt optaget i den danske Slow Food Guide, hvor kun produkter af meget høj kvalitet findes. I cafeen kan kunderne nyde friske baguettes med fyld, og der bliver ikke tale om baguettes, der laves om morgenen og sælges flere timer senere, understreger ejerne, der også byder på salater og fire forskellige slags kaffe. I alt vil der være seks mand til at passe butikken, og de har alle en baggrund inden for fødevarebranchen, da det udover tre af indehaverne vil være en kok og to delikatesseassistenter, der tager sig af kunderne, som blandt andet kan få rådgivning om brød til middagen, ost og vin. - Der er meget faglig stolthed over det, vi gør. Kvaliteten er det, vi skal slå på, siger Anders Krogsgård, der sammen med sine samarbejdspartnere har arbejdet med forretningskonceptet gennem mere end et år.