LA er skeptisk over for tvungen indbetaling af pension

750.000 danskere uden pension skal gradvist indbetale til pension ifølge regeringen, som vil samle flertal.

Liberal Alliance er skeptisk ved, at regeringen vil indføre en obligatorisk pensionsordning for 750.000 danskere i forbindelse med 2025-planen.

Det siger finansordfører Ole Birk Olesen.

- Vi er skeptiske ved, at selvstændige og lønmodtagere skal være omfattet af det. Især med selvstændige, fordi mange kan se en fordel ved at lade pengene stå i virksomheden og avle og yngle i stedet for at trække dem ud og sætte dem ind på en pensionsopsparing.

- Det kan være en fordel for dem og hele samfundet, siger han.

Står det til regeringen skal 750.000 danskere uden eller med begrænset pension tvinges til gradvist at indbetale til egen pension.

Det skal sikre, at de i mindre grad får brug for offentlige ydelser, når de går på pension.

Kontanthjælpsmodtagere, selvstændige og andre, der ikke allerede er med i en obligatorisk arbejdsmarkedspension, skal tvinges til at spare mindst to procent af deres løn op, lyder det.

Det kan Liberal Alliance med egne ord godt se logikken i, men der er alligevel grund til at skrue lidt på knapperne, lyder det.

- Nogle selvstændige tænker for optimistisk og tror, at det nok skal gå, og det gør det så ikke. Så har de ikke længere nogen pensionsopsparing og trækker på de offentlige kasser.

- Men der er andre, hvor beslutningen er rationel, som gør, at de får en større pension, når de sælger deres virksomhed, siger Ole Birk Olesen.

Ifølge regeringen er der grund til at ændre systemet for at undgå en dobbeltregning hos de lønmodtagere, der både skal finansiere deres egen alderdom og indirekte gennem skatterne også pensionisttilværelsen for dem, der ikke har sparet op.

- Det er uhensigtsmæssigt både for fællesskabet og den enkelte. Den enkelte kommer til at stå økonomisk dårligere i sin alderdom og være mere afhængig af ydelser fra staten, lyder det i 2025-planen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.