LA: Flygtningekonventionen eksisterer ikke om 15 år

Hvis tilstrømningen fortsætter som nu, så vil flygtningekonventionen være død om få år, mener LA.

Liberal Alliance regnes normalt som det parti i blå blok, der er mest åben for at sikre asylansøgere gode vilkår.

Men situationen er nu så alvorlig, at der skal markant handling til, fastslår Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll under debatten om regeringens lavere integrationsydelse, som LA stemmer for:

- Systemet er ved at bryde sammen. Og det bryder sammen, hvis ikke vi tager ansvar, siger han og tilføjer opsigtsvækkende:

- Jeg er villig til at sige, at om 15 år tror jeg slet ikke, der er nogen flygtningekonvention, hvis ikke vi gør noget for at hjælpe mere massivt i nærområderne, for man kan ikke blive ved med at modtage så mange asylansøgere, som Tyskland og Sverige gør i øjeblikket.

LA-ordføreren tager udgangspunkt i den markante melding fra Dansk Flygtningehjælps mangeårige formand Andreas Kamm onsdag i Jyllands-Posten.

Her siger Andreas Kamm, at den nuværende flygtningekrise er permanent og vil føre til et kollaps i de politiske institutioner, som skal håndtere flygtningestrømmene, hvis ikke der skrides ind:

- Vi risikerer, at modsætningerne mellem flygtninge og migranter på den ene side og lokalbefolkningerne på den anden går helt skævt og eskalerer, og i mine øjne står vi over for et decideret ragnarok-scenarium, lyder det fra Andreas Kamm.

Ifølge Simon Emil Ammitzbøll er den lavere integrationsydelse kun et forsøg på at lappe et lille hul, mens man mangler diskussionen om, hvordan man stopper folkevandringen til Europa. Her er Liberal Alliances løsning øget hjælp i nærområderne.

De Radikales Zenia Stampe mente, at Simon Emil Ammitzbøll måtte have dårlig smag i munden over at være gået fra De Radikales flygtningepolitik til sit nye standpunkt i Liberal Alliance.

Ifølge Simon Emil Ammitzbøll er det dog De Radikale, som ikke ser virkeligheden i øjnene:

- Sandheden er jo, at hvis vi hjalp folk tættere på, hvor de kommer fra, så kan vi hjælpe mange flere. Apropos smag i munden, så er det som om det for venstrefløjen er bedre at hjælpe 10.000 i Danmark frem for 20.000, 30.000 eller 80.000 i nærområderne.

- Men det giver måske bedre smag i munden, når man kan se de folk, man hjælper?, lød det fra Simon Emil Ammitzbøll.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.