LA forlanger ændringer i offentlighedslov efter valg

Liberal Alliance "forlanger ændringer" i offentlighedslov, hvis partiet får afgørende mandater efter valg.

LA forlanger ændringer i offentlighedslov efter valg

Dårligt er blækket tørt på den nye offentlighedslov, før Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen varsler krav om ændringer i loven, hvis magten skulle skifte til blå blok efter næste valg.

Det fastslår Anders Samuelsen i sin grundlovstale fra Næsseslottets Park i Holte.

Offentlighedsloven indebærer, at offentligheden på en række områder afskæres fra at få indsigt i ministres arbejde, og den blev tirsdag vedtaget med stemmer fra regeringspartierne, Venstre og De Konservative.

- Jeg garanterer, at de kommer ikke til at dø i synden. Efter næste valg, når vi får en ny regering, og Liberal Alliance får de afgørende mandater, kommer vi ikke til at have glemt denne skamplet på demokratiet. Vi kommer til at forlange ændringer, siger Anders Samuelsen.

- I dag (grundlovsdag, red.) står Lars Løkke Rasmussen, Lars Barfoed og regeringspartiernes ledere så på deres møder rundt om i Danmark og holder fine taler om grundloven og folkestyre og demokrati. Sig mig, hvad bilder de sig egentlig ind, lyder det fra Liberal Alliances leder.

- Det er intet mindre end rendyrket hykleri, tilføjer han i sin tale.

Spørgsmål: Anders Samuelsen, hvad er det for ændringer, du forlanger?

- Vi vil have trukket det mørklægningsgardin væk, som regeringen har trukket ned over offentligheden i forvaltningen. Så det er et løfte til dem, der vil stemme på os, at deres stemme vil blive brugt til at rulle de her ting tilbage, hvis det overhovedet er muligt for os.

Spørgsmål: Er det sådan, at I ikke kan støtte en borgerlig regering, hvis man ikke ændrer i offentlighedsloven?

- I politik kan man ikke arbejde med ultimative krav, men det er stensikkert, at vi af al kraft vil presse Venstre og Konservative til at få ryddet op efter den tåbelige vedtagelse, de lagde stemmer til i går, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.