LA kræver god pris for at stemme for håndværkerfradrag

Venstreformand Lars Løkke Rasmussens ultimative krav om at genindføre håndværkerfradrag bliver dyrt, siger LA.

Det er hverken med helt eller halvt hjerte, at Liberal Alliance bakker om det skattefradrag for håndværker-regninger, som Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har krævet genindført, hvis han skal finde mening i være statsminister efter næste valg.

Det fastslår Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, efter, at flere økonomer i en rundspørge for Ritzau understreger, at håndværkerfradraget ikke er en god idé for samfundsøkonomien

28 af de i alt 38 medvirkende økonomer i Ritzaus panel mener ikke, at håndværkerfradraget er "en samfundsøkonomisk god idé". Seks økonomer har den modsatte holdning, mens resten er i tvivl.

- Vi har forstået, at fradraget er et ultimativt krav fra Lars Løkke, og så må vi jo forholde os til det, siger Simon Emil Ammitzbøll.

- Det er ikke noget, vi ønsker, men hvis det er så stort et ønske, så går vi ud fra, at de andre borgerlige partier er villige til at betale en god pris den anden vej, siger han.

I begyndelsen af året sagde Lars Løkke Rasmussen direkte, at "jeg ikke bliver statsminister, med mindre vi genindfører boligjobordningen (håndværkerfradraget, red.)".

Og for nylig fastslog Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti så i forening, at de står bag en genindførsel af håndværkerfradraget frem til 2018. Og det vil Liberal Alliance altså ikke i udgangspunktet stille sig i vejen for.

Spørgsmål: I vil vel ikke være med til at indføre noget, som I dybest set mener er en dårlig idé?

- Det er rigtig meget af det, der foregår i den offentlige sektor, der ikke er opfundet i Liberal Alliance, siger Simon Emil Ammitzbøll og fortsætter:

- Og om man prioriterer den ene dårlige idé frem for den anden, skal ikke afgøre det, hvis vi til gengæld kan få opfyldt nogle af vores mærkesager.

Spørgsmål: Og hvad kunne det så være?

- Det her er ikke vores ønske. Og vi har det sådan, at hver gang vi ser nogen love det her, så ser vi det som udtryk for, at prisen stiger i forhold til, hvad vi skal have for at stemme det igennem. Men jeg forhandler ikke over telefonen, siger Ammitzbøll.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.