Flertal af LA-folketingsgruppe stemmer mod tildækningsforbud

Blå bloks opbakning til nyt tildækningsforbud ryger, da LA fritstiller medlemmer. Syv stemmer imod.

Ritzau
Liberal Alliance støtter som samlet parti ikke længere tildækningsforbuddet, når lovforslaget skal til afstemning i Folketingssalen. Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/arkiv
Politik 6. februar 2018 18:55 - Opdateret 6. februar 2018 21:57

Flertallet i blå blok for et reelt forbud mod burka og niqab smuldrer.

Regeringspartiet Liberal Alliance har fritstillet sine medlemmer, når der skal stemmes om forslaget om tildækningsforbud, som populært kaldes burkaforbud, skriver DR.

Det har et flertal af partiets folketingsgruppe benyttet sig af til at gå imod regeringens linje, når forslaget skal til afstemning i Folketingssalen.

Partiet har 13 medlemmer af Folketinget. Fem af dem er ministre og støtter ifølge Liberal Alliances politiske ordfører, Christina Egelund, forslaget.

Men af de øvrige otte medlemmer stemmer kun én for. Det er Henrik Dahl. Det oplyser han i en sms.

Christina Egelund forklarer partiets beslutning om at fritstille medlemmerne med, at der er "forskellige hensyn og principper på spil, som mange har stærke holdninger til".

- De LA-ministre, der skal stemme den dag, de stemmer sammen med regeringen - altså for forslaget. Vi andre, den resterende del af Liberal Alliances folketingsgruppe, stemmer, efter hvad vi selv hver især synes, siger Christina Egelund til DR.

Den politiske ordfører skriver på Twitter, at hun selv agter at stemme imod.

Det samme gør integrationsordfører Laura Lindahl.

- Jeg stemmer imod burkaforbud - Liberal Alliances folketingsgruppe er nemlig fritstillet. Det er ikke sikkert, det forhindrer forbuddet, men det føles rigtigt at stemme imod, skriver Laura Lindahl.

Joachim B. Olsen, Carsten Bach, Leif Mikkelsen, Villum Christensen samt May-Britt Kattrup oplyser, at de også vil stemme imod forslaget.

Det står ikke umiddelbart klart, hvad Socialdemokratiet vil stemme. Dermed er det uvist, om der faktisk kan samles flertal for forslaget i det samlede Folketing.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sendte tidligere tirsdag lovforslaget i høring med henblik at fremsætte det i Folketinget i foråret, så det kan træde i kraft senere på året.

Det fremgår af forslaget, at overtrædelse ikke skal koste fængselsstraf, som der var lagt op til. I stedet udløser det bøder på op til 10.000 kroner ved gentagne overtrædelser.

Første gang en person overtræder forbuddet, kan vedkommende straffes med en bøde på op til 1000 kroner.

Sker det flere gange, kan bøden forhøjes til op til 10.000 kroner.

Spørgsmålet om, hvorvidt gentagne overtrædelser skal straffes med bøde eller fængsel, har været et stridspunkt i regeringen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...