LA lover at blokere Støjbergs statsborgerskabs-manøvre

2750 sager om statsborgerskab tages op igen. Men de, der har fået tilsagn uden forbehold, kan regne med LA.

Det er et spørgsmål om politisk anstændighed.

Så klar er beskeden fra Liberal Alliances indfødsretsordfører Leif Mikkelsen, der ser ud til at få en afgørende rolle i, om flere end 2000 personer får dansk statsborgerskab.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil ifølge Politiken sende 2750 sager om statsborgerskab retur til Folketingets Indfødsretsudvalg, der tidligere har besluttet at tildele dispensation og dermed statsborgerskab.

Men det bliver ikke Liberal Alliance, der kommer til at lægge stemmer til, at folk, der uden forbehold har fået besked om, at de stod til statsborgerskab, ikke får det alligevel, fastslår Leif Mikkelsen.

- Det bærer kun ved til opfattelsen af, at man ikke kan tro på politikere, og den slags medvirker vi ikke til, siger Leif Mikkelsen.

- Det handler om politisk troværdighed. Man kan ikke først sende et brev fra Danmarks justitsminister og så lave det om. Det er mennesker, der er ude i den anden ende, siger Leif Mikkelsen.

Indtil nu har det været omkring 255 ansøgere, der skulle have genbehandlet deres sag, nemlig dem, der først havde modtaget brev om deres dispensation og dermed snarlige statsborgerskab efter valgudskrivelsen i slutningen af maj.

I de breve var der tilføjet det forbehold, at de måske ikke fik dispensation alligevel, hvis retningslinjerne på området ændrede sig efter valget.

De sager er Liberal Alliance med på at tage op igen, men resten af de personer, der har fået dispensation det seneste år, kan regne med, at de får det, hvis det står til LA, uagtet om LA i sin tid har været imod at tildele dispensation i den konkrete enkeltsag.

- Jeg kan love, at vores stemme vil blive brugt til at sikre, at de, der har fået et brev uden forbehold, får en afstemning fra vores side, der er positiv, siger Leif Mikkelsen.

Han understreger, at han ikke kan udstede en garanti for, hvad andre partier gør. Men i og med, at partierne til venstre for LA ifølge Politiken også er indstillet på, at de cirka 2500 personer skal have statsborgerskab, ser der ud til fortsat at være flertal for at tildele det.

Folketingets Indfødsretsudvalg kan beslutte at tildele dispensation til ansøgere om statsborgerskab, der ikke lever op til de krav, der ellers gælder. Det tildeles ofte, hvis personen har diagnosen posttraumatisk stress.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst